Misiek1219 Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Tak jak w temacie, czy sprawny przepływomierz ma duże znaczenie przy lpg i jak ewentualnie zdiagnozowac jego sprawność w najprostrzy sposób? Pytanie powstało ponieważ co jakiś czas wywala mi blad niskiefo progu wydajności katalizatora oraz zbyt ubogiej mieszanki, gdzieś wyczytałem ze winą moze być właśnie przeplywka... dodam ze dopiero co założyłem lpg
pavvel89 Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Spoko, ja juz jezdze od roku z tym bledem pytalem, diagnozowalem to jedynie co mozesz zrobic to wyciac i wlozyc "nowy" przeplywomierz +/-600zl a ze z tym mozna spokojnie jezdzic wiec nie ruszam.
Misiek1219 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 Tylko czy taka niesprawna przeplywka nie sprawia ze silnik jest zmulony?
Łukasz13 Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Jeśli błąd ubogiej mieszanki pojawiłł sie po założeniu lpg to tam szukaj przyczyny, jesli na pb go nie ma, co do sprawdzenia przepływki to logi dynamiczne.
Misiek1219 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) A sposob odłączenia przeplywki i sprawdzenia czy silnik "odzyl" jest miarodajny? Blad wyskakiwal mi tez na benzynie, poza tym piszac ze na lpg mi wyskoczyl zappmnialem napisac ze blad wyskoczyl po nocy zaraz po odpaleniu, a wiec kiedy silnik pracowal na Pb. Edytowane 11 Maja 2015 przez Misiek1219
Rekomendowane odpowiedzi