mariuszolek Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Panowie, mam ustawione ryglowanie przy 15km/h. Przy wyjęciu kluczyka otwierają się przednie drzwi, tylne nie. Trzeba je otworzyć z pilota (wówczas otwierają się za każdym razem). Moduł komfortu wywala błędy: Blokada nie rozłącza się 01561 Lewe tylne drzwi 01562 Prawe tylne drzwi. Dzisiaj dorzuciło 01366 Otwarcie przez sygnał zderzenia ale tym raczej się nie przejmuję. Dodatkowo moduł nie widzi kiedy otwierane są prawe tylne drzwi, ale wydaje mi się że jakiś kabelek w wiązce drzwi się uwalił bo to samo miałem kiedyś na przodzie. Macie pomysł o co chodzi? Edytowane 15 Maja 2015 przez mariuszolek
nitroo Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Do sprawdzenia: - kable w przelotce, - zamek (mikrostyk lub zimne luty).
mariuszolek Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 Dzięki, będę działał, pewnie znajdę na forum instrukcję rozbiórki zamka
toman Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 A ja mam z kolei tak, że po zamknięciu wszystkich drzwi od środka przyciskiem w drzwiach i ponownym otwarciu - otwierają się tylko drzwi kierowcy. Pilotem otwierają się wszystkie. O co chodzi?
mariuszolek Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) A ja mam z kolei tak, że po zamknięciu wszystkich drzwi od środka przyciskiem w drzwiach i ponownym otwarciu - otwierają się tylko drzwi kierowcy. Pilotem otwierają się wszystkie. O co chodzi? Jak dla mnie na logikę wina wiązki w drzwiach kierowcy, przycisk nie podaje sygnału otwarcia dalej do modułu komfortu- niestety Audi nie udały się te kable i przecierają się oploty a potem już kaplica. Zdejmij osłonę kabli i sprawdź Edytowane 16 Maja 2015 przez mariuszolek
mariuszolek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie, wreszcie znajdę chwilę żeby zabrać się za naprawę, gwoli podsumowania, podpowiedzcie ostatecznie, tak żebym nie zrobił czegoś bez sensu: Tylne drzwi otwierają się: z pilota centralnego; z klucza jeśli przekręcę go w zamku Tylne drzwi nie otwierają się: po wyjęciu kluczyków ze stacyjki; po naciśnięciu odryglowania na drzwiach kierowcy (w obu przypadkach przód działa) Piszę to raz jeszcze bo skoro byłyby to zamki to na chłopski rozum sytuacja występowałaby losowo przy dowolnym sposobie otwarcia... Dodatkowo kiedyś wywalało mi jakieś braki komunikacji z modułem komfortu, być może to w nim problem tkwi? Edytowane 3 Czerwca 2015 przez mariuszolek
Robero321 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zamki mają dwa rygle jeden nie odryglowuje Musisz wyjąć zamki rozebrać je poczyścić poprawić na wszelki wypadek luty i poskładać powinno pomóc. Poprzednim razem miałem to samo nie chciało mi się tego poczyścić i przelutować tylko kupiłem zamki od angola nie minął rok i znowu mam to samo dokładnie to co rok temu i to co Ty masz. Tym razem jak rozbiorę zamki to zrobię to tak jak należy bo wymiana zamka na taki z angola gdzie jest ich sporo na rynku jest bez sensu bo tam jest sporo większa wilgotność powietrza i taki zamek długo nie popracuje prawidłowo I nie są to kable sygnał do zamków idzie po CAN jeśli walnięte były by kable to żaden rygiel nie ryglował by nie było by światełka przy otwarciu drzwi i info na FISIE Jeśli nie ma TYLKO otwierania zamków ze środka są to zamki a właściwie elektronika w nich samych.
mariuszolek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zamki mają dwa rygle jeden nie odryglowuje Musisz wyjąć zamki rozebrać je poczyścić poprawić na wszelki wypadek luty i poskładać powinno pomóc. Poprzednim razem miałem to samo nie chciało mi się tego poczyścić i przelutować tylko kupiłem zamki od angola nie minął rok i znowu mam to samo dokładnie to co rok temu i to co Ty masz. Tym razem jak rozbiorę zamki to zrobię to tak jak należy bo wymiana zamka na taki z angola gdzie jest ich sporo na rynku jest bez sensu bo tam jest sporo większa wilgotność powietrza i taki zamek długo nie popracuje prawidłowo I nie są to kable sygnał do zamków idzie po CAN jeśli walnięte były by kable to żaden rygiel nie ryglował by nie było by światełka przy otwarciu drzwi i info na FISIE Jeśli nie ma TYLKO otwierania zamków ze środka są to zamki a właściwie elektronika w nich samych. Super, wiem już na czym stoję. Zdam relację z naprawy. Dzięki wielkie
Land_Warrior Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Odkopuje temat, bo mam podobny problem. Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MIN.LBL Controller: 8E0 959 433 AR Component: Komfortgerát TA7 1612 Coding: 06720 Shop #: WSC 00000 VCID: 817586079811 5 Faults Found: 01561 - Left Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01561 - Left Rear Door 60-10 - Won't Safe - Intermittent 01561 - Left Rear Door 61-10 - Won't De-Safe - Intermittent 01562 - Right Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01562 - Right Rear Door 61-10 - Won't De-Safe - Intermittent Z tym że po wykasowaniu zostają tylko lewe, prawe czasami tylko załapie błąd, ale z nimi nie ma problemu. Problem polega na tym że zamek w lewych tylnych drzwiach nie zamyka się. Wyciągnąłem go i zamek był raczej uwalony. Zamówiłem używany, przyszedł ... i to samo. Z tym, że jak ręcznie go zamknę (pomogę mu) to nomalnie otwiera. Ale już zamknąć się nei chce. Szukać po przewodzie do modułu czy mam takiego pecha że drugi zamek też uwalony ? Może zakodować moduł jeszcze raz ?
Rekomendowane odpowiedzi