Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klima nie dmucha powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z klimą. Pewnego razu postanowiłem nabić klimę, 2 dni jeździłem było wszystko ładnie pięknie , na 3 dzień zaczęła dmuchać ciepłym powietrzem . Klima nabita wraz z barwnikiem okazało się że osuszacz, po wymianie osuszacza klima nabita kompresor się załącza a nie dmucha zimnego powietrza co może być przyczyną ? Było sprawdzone ciśnienie i wszystko jest wporządku czy może być to wina kompresora że nie puszcza powietrza ? Jaka może być przyczyna ?

Opublikowano

Witam , mam problem z klimą. Pewnego razu postanowiłem nabić klimę, 2 dni jeździłem było wszystko ładnie pięknie , na 3 dzień zaczęła dmuchać ciepłym powietrzem . Klima nabita wraz z barwnikiem okazało się że osuszacz, po wymianie osuszacza klima nabita kompresor się załącza a nie dmucha zimnego powietrza co może być przyczyną ? Było sprawdzone ciśnienie i wszystko jest wporządku czy może być to wina kompresora że nie puszcza powietrza ? Jaka może być przyczyna ?

Sprecyzuj czy :

-nie ma nadmuchu w kabinie ?

-Nie leci zimnie, tylko ciepłe ?

Opublikowano

Chodziło mi że nie puszcza zimnego powietrza z klimy.

Opublikowano

Chodziło mi że nie puszcza zimnego powietrza z klimy.

Więc problem z klapa i jej silnicziem , albo z samym uładem chłodzenia.... czyli dalej CI czynnik ucieka .... pod maską przewody które wchodzą do kabiny i wychodzą mają być tak samo zimne ....sprawdź to

Opublikowano

jesli sprezarka sie załącza (widać po obrotach silnika) to problem z klapami.

Opublikowano

jesli sprezarka sie załącza (widać po obrotach silnika) to problem z klapami.

Racja, ale przy mniejszej ilości gazu też się załączy a efektu chłodznia nie bedzie... Jeżeli cewka np. bedzie walnieta to po obrotach też można wywnioskować że spreżarka się załączyła a wczale tak nie będzie

Opublikowano

jesli sprezarka sie załancza to odczujesz chłód mały ale odczujesz, sprawny układ powinien chłodzić do ok 5C na wylocie. Jesli sprezarka tradycyjna na sprzegle to patrząc na sprzegło masz pewność czy chodzi.

Opublikowano

Okazało się że zatarta sprężarka bo przy odkręceniu zero oleju , i po rozpołowieniu opiłki w sprężarce były, także teraz zostało szukać sprężarki.