Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BPW] Kod Błędu P0102 Check Engine mrugająca dioda świec !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś czas temu pojawiła się kontrolka Check Engine i mrugająca dioda świec żarowych (Audi, B7 2.0 TDI 140 KM BPW ) Silnik - brak mocy większe spalanie . Po pierwszym podłączaniu do komputera pierwszego mechaniora wyskoczył mu błąd przepływomierza , wymieniłem na używany oryginalny , niestety nadal to samo stwierdziłem że przysłali mi wadliwą , przysłali mi drugą sprawdzoną i znów to samo . Po ponownym podłączeniu do komputera wyskoczył błąd przepływomierza oraz niskie ciśnienie doładowania ....co dalej ?

Edytowane przez maciek711

Opublikowano

P0102 - jeszcze nic nie znaczy konkretnie -numer błedu - np:P0102 (003) - od przepływki moze byc kilka błedów i kazdy co innego znaczy.

niech mechanik - elektryk sprawdzi wiązkę elektryczna na przejście - odłączyć złącze elektryczne od przepływki i od ECU silnika i sprawdzić czy czasem z 1 z 5 przewodów nie ma przerwy - może jakiś gryzoń wszedł pod maskę i coś nadgryzł.... albo wziać jakiegos szpikulca i podoginac piny we wtyczce.nie wydaje ci sie dziwne - 3 przepływki aby były zrypane...??

Edytowane przez SotoM

Opublikowano
  • Autor

dokładnie, dziś odłączyłem całkowicie złącze od przepływki , żadnej różnicy w jeździe ....?

Parę dni temu ładowałem akumulator bez zdejmowania klem . Błędy zauważyłem zaraz po odpaleniu samochodu ...nie wiem czy ma to jakiś związek ? czy zbieg okoliczności

Edytowane przez maciek711

Opublikowano

postaraj sie o konkretny numer błędu / błedów... mozna bedzie cos pomóżdżyć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Problem moze lezec w regulacji sztangi turbiny musisz zrobic logi i zobaczyc na 100% cos z turbo jak jest niskie cisnienie doladowania

Opublikowano

1. podaj dokladne dane bledu.

2. logi statycznwe i BS grup 003 i 011 by cos podpowiedzialy.

3. problem pojawil sie po ladowaniu akumulatora?

Problem moze lezec w regulacji sztangi turbiny musisz zrobic logi i zobaczyc na 100% cos z turbo jak jest niskie cisnienie doladowania

i z tego powodu pojawia sie blad przeplywomierza?

napraw nalezy dokonywac metodycznie, a nie chaotycznie.

zmiana dlugosci silownika turbiny to niezbyt dobra rada...

Opublikowano

Dokładnie, sztanga siłownika turbiny się raczej sama nie przestawiła, a jak do tej pory na tym ustawieniu było dobrze, to kręcąc nią dołożymy sobie tylko więcej niewiadomych :decayed::hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Sprawdź czujnik stopu, zobacz czy światła stopu świecą sie bez przerwy lub czy żeby zadziałały światła musisz wcisnąć do końca a nie jak to sie odbywa normalnie po delikatnym wciśnięciu hamulca. Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Żeby zakończyć temat okazało się że brakuje bezpiecznika !!!!(mechanik taka metoda by powrócić ?) ...... ktoś wyjął bezpiecznik który powodował takie błędy. Po włożeniu bezpiecznika wszystko w normie .

Opublikowano

Dobre sobie, do licha , kto kradnie bezpieczniki ? :decayed:

Ale pierwsza zasada przy problemach z elektryką mówi sprawdź bezpieczniki i zasilanie na urządzeniach powodujących problemy :hi::naughty:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

kompletnie nie spodziewałem się braku bezpiecznika

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat, wczoraj wsiadając do samochodu i rozruchu zapaliły się światła cofania samoczynnie, bezpiecznik 31 wyciągam zapala się kontrolka świec i mruga po wpięciu ustaje ale zapala się światło cofania. Błąd jaki się pokazuje po wyciągnięciu bezpiecznika p0102 żadnego innego błędu nie znajduje w vcds, pytanie czy to czujnik padł na skrzyni? 

Opublikowano

Najprawdopodobniej. 

Przekonasz się o tym, odpinając złącze czujnika.

Edytowane przez Tomnik

Opublikowano
6 minut temu, Tomnik napisał(a):

Najprawdopodobniej. 

Przekonasz się o tym, odpinając złącze czujnika.

Czujnik po prawej stronie? Wiesz może czy przy quattro trzeba dużo rzeczy dookoła rozkręcić aby się do niego dostać? 

Opublikowano
6 godzin temu, Majervip napisał(a):

Czujnik po prawej stronie?

Nie wiem. Nie jestem mechanikiem, nie miałem sposobności poznać B7 od tej strony.

6 godzin temu, Majervip napisał(a):

Wiesz może czy przy quattro trzeba dużo rzeczy dookoła rozkręcić aby się do niego dostać? 

Jak wyżej.

Być może będzie mogła Ci pomóc Etka, a na pewno Elsa Online :

WWW.KOLHOSNIKI.RU

Wersja online oprogramowania Elsa lub elsawin dla Audi, Skoda, Volkswagen, Seat. Wszystkie stare i świeże bazy w jednym Elsaweb.

Opublikowano
19 godzin temu, Tomnik napisał(a):

Nie wiem. Nie jestem mechanikiem, nie miałem sposobności poznać B7 od tej strony.

Jak wyżej.

Być może będzie mogła Ci pomóc Etka, a na pewno Elsa Online :

WWW.KOLHOSNIKI.RU

Wersja online oprogramowania Elsa lub elsawin dla Audi, Skoda, Volkswagen, Seat. Wszystkie stare i świeże bazy w jednym Elsaweb.

Dzięki za pomoc, trochę trudności przy wymianie, ale olej nie wyciekł a nowy czujnik z vernet działa już prawidłowo, problem znikł