Opublikowano 28 Maja 201511 l Witam Jakiś czas temu pojawiła się kontrolka Check Engine i mrugająca dioda świec żarowych (Audi, B7 2.0 TDI 140 KM BPW ) Silnik - brak mocy większe spalanie . Po pierwszym podłączaniu do komputera pierwszego mechaniora wyskoczył mu błąd przepływomierza , wymieniłem na używany oryginalny , niestety nadal to samo stwierdziłem że przysłali mi wadliwą , przysłali mi drugą sprawdzoną i znów to samo . Po ponownym podłączeniu do komputera wyskoczył błąd przepływomierza oraz niskie ciśnienie doładowania ....co dalej ? Edytowane 28 Maja 201511 l przez maciek711
Opublikowano 28 Maja 201511 l P0102 - jeszcze nic nie znaczy konkretnie -numer błedu - np:P0102 (003) - od przepływki moze byc kilka błedów i kazdy co innego znaczy. niech mechanik - elektryk sprawdzi wiązkę elektryczna na przejście - odłączyć złącze elektryczne od przepływki i od ECU silnika i sprawdzić czy czasem z 1 z 5 przewodów nie ma przerwy - może jakiś gryzoń wszedł pod maskę i coś nadgryzł.... albo wziać jakiegos szpikulca i podoginac piny we wtyczce.nie wydaje ci sie dziwne - 3 przepływki aby były zrypane...?? Edytowane 28 Maja 201511 l przez SotoM
Opublikowano 28 Maja 201511 l Autor dokładnie, dziś odłączyłem całkowicie złącze od przepływki , żadnej różnicy w jeździe ....? Parę dni temu ładowałem akumulator bez zdejmowania klem . Błędy zauważyłem zaraz po odpaleniu samochodu ...nie wiem czy ma to jakiś związek ? czy zbieg okoliczności Edytowane 28 Maja 201511 l przez maciek711
Opublikowano 28 Maja 201511 l postaraj sie o konkretny numer błędu / błedów... mozna bedzie cos pomóżdżyć...
Opublikowano 24 Lipca 201511 l Problem moze lezec w regulacji sztangi turbiny musisz zrobic logi i zobaczyc na 100% cos z turbo jak jest niskie cisnienie doladowania
Opublikowano 30 Lipca 201511 l 1. podaj dokladne dane bledu. 2. logi statycznwe i BS grup 003 i 011 by cos podpowiedzialy. 3. problem pojawil sie po ladowaniu akumulatora? Problem moze lezec w regulacji sztangi turbiny musisz zrobic logi i zobaczyc na 100% cos z turbo jak jest niskie cisnienie doladowania i z tego powodu pojawia sie blad przeplywomierza? napraw nalezy dokonywac metodycznie, a nie chaotycznie. zmiana dlugosci silownika turbiny to niezbyt dobra rada...
Opublikowano 3 Sierpnia 201511 l Dokładnie, sztanga siłownika turbiny się raczej sama nie przestawiła, a jak do tej pory na tym ustawieniu było dobrze, to kręcąc nią dołożymy sobie tylko więcej niewiadomych Edytowane 3 Sierpnia 201511 l przez piotrsob1
Opublikowano 3 Sierpnia 201511 l Sprawdź czujnik stopu, zobacz czy światła stopu świecą sie bez przerwy lub czy żeby zadziałały światła musisz wcisnąć do końca a nie jak to sie odbywa normalnie po delikatnym wciśnięciu hamulca. Pozdro
Opublikowano 27 Września 201510 l Autor Żeby zakończyć temat okazało się że brakuje bezpiecznika !!!!(mechanik taka metoda by powrócić ?) ...... ktoś wyjął bezpiecznik który powodował takie błędy. Po włożeniu bezpiecznika wszystko w normie .
Opublikowano 27 Września 201510 l Dobre sobie, do licha , kto kradnie bezpieczniki ? Ale pierwsza zasada przy problemach z elektryką mówi sprawdź bezpieczniki i zasilanie na urządzeniach powodujących problemy Edytowane 27 Września 201510 l przez piotrsob1
Opublikowano 5 Marca 20233 l Witam, podepnę się pod temat, wczoraj wsiadając do samochodu i rozruchu zapaliły się światła cofania samoczynnie, bezpiecznik 31 wyciągam zapala się kontrolka świec i mruga po wpięciu ustaje ale zapala się światło cofania. Błąd jaki się pokazuje po wyciągnięciu bezpiecznika p0102 żadnego innego błędu nie znajduje w vcds, pytanie czy to czujnik padł na skrzyni?
Opublikowano 5 Marca 20233 l Najprawdopodobniej. Przekonasz się o tym, odpinając złącze czujnika. Edytowane 5 Marca 20233 l przez Tomnik
Opublikowano 5 Marca 20233 l 6 minut temu, Tomnik napisał(a): Najprawdopodobniej. Przekonasz się o tym, odpinając złącze czujnika. Czujnik po prawej stronie? Wiesz może czy przy quattro trzeba dużo rzeczy dookoła rozkręcić aby się do niego dostać?
Opublikowano 5 Marca 20233 l 6 godzin temu, Majervip napisał(a): Czujnik po prawej stronie? Nie wiem. Nie jestem mechanikiem, nie miałem sposobności poznać B7 od tej strony. 6 godzin temu, Majervip napisał(a): Wiesz może czy przy quattro trzeba dużo rzeczy dookoła rozkręcić aby się do niego dostać? Jak wyżej. Być może będzie mogła Ci pomóc Etka, a na pewno Elsa Online : Elsa online. ElsaWin. ElsaWeb. WWW.KOLHOSNIKI.RU Wersja online oprogramowania Elsa lub elsawin dla Audi, Skoda, Volkswagen, Seat. Wszystkie stare i świeże bazy w jednym Elsaweb.
Opublikowano 6 Marca 20233 l 19 godzin temu, Tomnik napisał(a): Nie wiem. Nie jestem mechanikiem, nie miałem sposobności poznać B7 od tej strony. Jak wyżej. Być może będzie mogła Ci pomóc Etka, a na pewno Elsa Online : Elsa online. ElsaWin. ElsaWeb. WWW.KOLHOSNIKI.RU Wersja online oprogramowania Elsa lub elsawin dla Audi, Skoda, Volkswagen, Seat. Wszystkie stare i świeże bazy w jednym Elsaweb. Dzięki za pomoc, trochę trudności przy wymianie, ale olej nie wyciekł a nowy czujnik z vernet działa już prawidłowo, problem znikł