Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Macie jakiś sposób odkręcenia zapieczonej nakrętki w zbiorniku płynu hydraulicznego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie dawno go nie odkręcałem bo układ szczelny a ostatnio coś mnie tknęło żeby zajrzec a tu ...zapiek się próbowałem odkręcić ale boje sie że zaraz cały zbornik rozwale macie jakiś sposób? czy moglo go aż tak przyssać ? mogę ją rozwalić ale nie zbiornik bo go nie mam a nakrętke mam

Opublikowano

Podgrzej delikatnie , tylko nie stop. Powinno puścić.

Opublikowano

a wiesz czy w tym zbiorniku wystepuje jakieś ciśnienie ?

Opublikowano

W normalnej sytuacji nie.

Opublikowano

a jak już odkręce to nasmarować gwint smarem albo czymś czy tylko porządnie wyczyścić ?

Opublikowano

U siebie w starym b5 odkręcałem kluczem nastawnym(żaba). . nic nie peknie tylko musisz równo trzymać

a najlepiej kupić korek z b5 polifcie tam jest inny

Opublikowano

nieno nie zamierzam nic kupowac ponieważ mam skasowaną a4 ojca i tylko korek po zbiorniku został a boje się siłą go odkręcąć ponieważ tworzywo z którego jest wykonany zbiorniczek jest już zmęczone

Opublikowano

U mnie jak nie chciał się ruszyć odkręciłem normalnie kombinerkami i poszło :)

Opublikowano

to jak sie boisz że go uszkodzisz to nie odkrecaj wcale.

i bedzie po problemie

Opublikowano

jak bym był tempym młodym człowiekiem jeżdżącym samochodem tylko dla szpanu i miał gdzieś czy muj samochód ma problem czy nie to by mnie nawet nie martwiło gdzie jak widzę że coś sie dzieje to od razu dostaje białej gorączki i robie. wole mnieć wszystko sprawne a nie na ostatnią chwile wszystko rozwalał

Opublikowano

jak widać to jestes z 95r czyli jak to ty ujełeś TĘPYM MŁODYM CZŁOWIEKIEM.

:grin:

zakładasz wątek nie wiadomo po co. pare osób pisze ci jak masz go odkrecic. to ty nadal swoje to nic nie rób i du... nie zawracaj.

jak byś uszkodził korek to na szrocie kupił byś z polifta za jakieś 10 zł a to nie majątek.

masz taki:

y8us7f49.jpg

jak byś go uszkodził kupił byś taki :

4gh4zodg.jpg

o wiele lepszy bo da rade go ręką odkrecic

Opublikowano (edytowane)

no i jestem może to i głupio zabrzmi ale nie takim jak większość

Edytowane przez Wojtek1995
Opublikowano

Kazdy kto ciężko zapracował na swoje auto to dba o nie jak tylko może i czy to stary czy młody .

chyba że ma dzianych ojców to wtedy dla synka coś kupią.

Opublikowano

to raczej mnie się nie tyczy nawet nie popieram czegoś takiego rodzice kupią samochód bo mają pieniądze nawet nie chciałem jak chcieli dorzucić . sam ciężko zapracowałem. kupiłem specjalnie ten samochód bo mam sentyment do audi mimo że w kiepskim stanie tylko po to by się czegoś nauczyć mimo iż wiem że wydałem drugie tyle co zapłacilem wracając do tematu zaczełem go bo przecież po to jest forum by sobie pomagać i porozmawiać na dany temat bo napewno oprócz mnie ktoś będzie miał ten sam problem i ktoś z tego skorzysta

Opublikowano

Skoro masz drugą nakrętkę to po prostu przetnij tą starą np brzeszczotem. Najpierw wzdłuż a potem po skosie od strony gwintu tylko delikatnie żeby gwintu nie naruszyć.