Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB Quattro LPG a modyfikacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I ja wrtace swoje zdanie.

Nigdy w życiu bym juz nie zakładał gazu przed modami.

Mialem podobne podejście,zrobie gaz a potem soft.

Ch### ja tam. Bez sensu.

Jak sie okazalo wsytrojenie auta na seri na za dużych gratach od gazu jest trudne.

Z kolei po modzie mocy zawsze cos brakuje.

Opublikowano

I ja wrtace swoje zdanie.

Nigdy w życiu bym juz nie zakładał gazu przed modami.

Mialem podobne podejście,zrobie gaz a potem soft.

Ch### ja tam. Bez sensu.

Jak sie okazalo wsytrojenie auta na seri na za dużych gratach od gazu jest trudne.

Z kolei po modzie mocy zawsze cos brakuje.

Tzn zależy czy przed założeniem gazu już wiesz czego chcesz. Jeżeli ktoś nie chce zmieniać turbiny a tylko chce wirusa+downpipe+katalizator tak jak ja :) to mi wystarczy instalacja na 250km. Jeżeli coś mi się zmieni to minie jakiś czas. A jeżdze autem codziennie i gaz mi się zwróci już po 12000km.

Opublikowano

Spoko ale jelsi masz cokolwiek pojęcia zakładaj sam albo daj naprawdę dobremu znajomemu, nie daj się namówić na jakieś jeb... blachowkręty i inne trytytki :facepalm:

Ae i tak bym zakładał, bo wydech to chwula roboty a soft dobry tuner zrobi w 2-3 dni więc najlepiej to podstaw auto do grześka10 wywali Ci kata wstawi fajny dp i zrobi softa, potem zakładaj gaz i jedz na ponowne strojenie.

Wiem wydaje się to drogo(paliwo, strojenie ponowne gazu ) i czasowo mało opłacalne, ale polecam taki zabieg

Edytowane przez davidlive

Opublikowano

Napewno coś będę rzeźbił ;) ale niestety nie w tym roku ;) chyba ze pod koniec. Jak coś to namiary do gregor10 mam ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Wracając do tematu zh0ra, śmigam na LPG od jakichś 2 tyg. W cyklu mieszanym wychodzi około 12.8L a wcale nie żałuję. Teraz się muszę uspokoić bo teraz kontrol za niezapięte pasy kończy się oddaniem PJ. Mój zestaw: Sterownik LPG Tech, wtryski Barracudy i Sterownik AC Czerowny. Nie czuć wgl różnicy, no chyba że przy dystrybutorze :))

Opublikowano

Wracając do tematu zh0ra, śmigam na LPG od jakichś 2 tyg. W cyklu mieszanym wychodzi około 12.8L a wcale nie żałuję. Teraz się muszę uspokoić bo teraz kontrol za niezapięte pasy kończy się oddaniem PJ. Mój zestaw: Sterownik LPG Tech, wtryski Barracudy i Sterownik AC Czerowny. Nie czuć wgl różnicy, no chyba że przy dystrybutorze :))

Ja w środę montuje taki sam zestaw ;)) dzieki za pozytywne wieści. Samochód mam od 2tyg i stwierdzam ze audi robi fajne autka ;) no i nie moge sie doczekać zimy ;))

Opublikowano
  • Autor

Ile płacisz? :) Butla w kole, a korek wstydu pod wlewem?

Opublikowano

Po delikatnych znajomościach 2600 :) butla w kole i korek obok wlewu. przewody 8mm

Witam. Drugi dzień po montażu stag qbox+barracuda+ac250 i póki co jestem zadowolony. Nie odczuwam różnicy w elastyczności prowadzenia. Jak wyjezdzie zbiornik to napisze jak ze spalaniem.

Ile płacisz? :) Butla w kole, a korek wstydu pod wlewem?

Jednak z butla 72 w kole i pojedynczymi wtryskami około 2 cm od kolektora 2800 wyszło.

Opublikowano
Jednak z butla 72 w kole i pojedynczymi wtryskami około 2 cm od kolektora 2800 wyszło.

72??

to ile tam gazu wchodzi?

Opublikowano

72??

to ile tam gazu wchodzi?

Gazownik po zamontowaniu zatankował mi do pełna i pokazał paragon na 71 litrów. Ale powiedział ze to dziwne i ze będzie raczej mniej. Podejrzewam ze to słaby gaz zatankował.

Opublikowano

Przy kolejnych tankowaniach już tyle nie wejdzie.

Opublikowano

no dobra pany apropo modów ,padła mi dziś hana niebieska :huh:

dokupić sztukę czy zakładać coś innego,nowszego jest coś sprawdzonego na wydajność 65-75KM z cylindra ?

Opublikowano

Wszyscy polecają barracudy do samochodów 250km

Opublikowano

jakiś model tych barakud?

Opublikowano

Jeżeli dobrze pamietam to barracuda 130. To chyba oznacza przepływ.

Opublikowano

no właśnie,hana ma niby 170 a tu 130

Opublikowano

72??

to ile tam gazu wchodzi?

Nominalnie 80% x 72L = 57 L ale mi ostatnio weszło 61L więc zależy jak jest ustawiony ten pływak do ocięcia.

jakiś model tych barakud?

Z tego co mi mówił gazownik który mi montował to te Barracudy 130-tki ogarną mi moc do ok 250KM, natomiast czytałem na gazeo zdaje się że ludzie wywalają w ogóle dysze z tych wtrysków i wyciągają jeszcze więcej :naughty:

Opublikowano

no dobra pany apropo modów ,padła mi dziś hana niebieska :huh:

dokupić sztukę czy zakładać coś innego,nowszego jest coś sprawdzonego na wydajność 65-75KM z cylindra ?

Sprawdziłem i producent podaje że Barracudy 130 są na moc 50KM z cylindra. Tak że nie wiem..

Opublikowano

no nic zapodam hankę i już a jak się zacznie reszta sypać to trzeba będzie coś wykombinować

Opublikowano

no nic zapodam hankę i już a jak się zacznie reszta sypać to trzeba będzie coś wykombinować

Tak jest ;)