jasiek.pl Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Witam. Jestem tu nowy i chciałbym się poradzić doświadczonych kolegów na temat błędu ,który znalazłem w moim aucie. Błąd ten pokazuje w grupie 040 skrzynia biegów. Dodam jeszcze, że podczas odpalania zimnego silnika jest zupełnie normalnie, ale kiedy się porządnie rozgrzeje to podczas odpalania jest straszny hałas. Mówią, że to dwumas, inni, że to skrzynia może dawać opór podczas odpalania. Był jakiś czas temu wymieniany olej w skrzyni Może nie właściwy poziom oleju? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Janusz
Hezen Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Błąd wyświetla w grupie 040? A nie czasem w Fault Codes? 65535 oznacza błąd/uszkodzenie sterownika. Sprawdź czy nie jest zalany, jeśli z nim wszystko w porządku to podmiana sterownika. Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Hezen
jasiek.pl Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 właśnie nie pokazuje żadnych błędów a ten kod znalazłem przypadkiem. Dodam jeszcze,że adaptacja skrzyni przebiega normalnie po osiągnięciu ok. 70 st.C, ale po wyłączeniu silnika wszystko się kasuje
Rekomendowane odpowiedzi