wrclaguna Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 W 2.0 TDI sie nie spotkałem Miałem mozliowsc porownac z 3.0TDI i z tego co pamietam to sa inne srednice dyfra i połosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 W 2.0 TDI sie nie spotkałem Miałem mozliowsc porownac z 3.0TDI i z tego co pamietam to sa inne srednice dyfra i połosiSzkoda, audi drive select dało by większy efekt Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Do Quattro trzeba wymienić sprężyny tył pytanie czy sedan a Avanti ma te same ? Chodzi mi o 1BEWysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 pasuje sprawdzic w ETCE czy sa roznice wagowe sprezyn Ja u siebie wrzucałem Gwinta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 pasuje sprawdzic w ETCE czy sa roznice wagowe sprezyn Ja u siebie wrzucałem Gwinta Te sprężyny to dla mnie czarna magia nie mają numerów tylko kolory , chce zostać przy zawieszeniu 1BE Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Gdzie sprawdzę klasy masy pojazdów zakres masy ? , chce dobrać sprężyny pod quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaiserman Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Witam Mod bardzo potrzebny bardzo mi brakuje napędu na 4 koła jestem ciekaw w jakiej kwocie można się teraz zmieścić w tym modzie i czy ktoś to robi w 3 miescie? W dniu 14.06.2018 o 20:34, m@jo napisał: witam, posiadam w swoim b8 z 2011roku CAGA pompę ABSu 8K0614517ED i mam pytanie do kolegów co tu troszkę lepiej się znają czy pod quattro podejdzie mi ,,wcześniejsza" pompa ABS z roczników 09-10 czy zgodnie z etką tylko o numerze 8K0614517EL przyjmie kodowanie; słabo ogarniam ogarniam temat i proszę o podpowiedź ponownie wysyłam zapytanie do kolegów z forum bo chciałbym rozwiązać swoją niepewność w temacie... pozdrawiam swoją drogą 1,5 miesiąca oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź to długi czas......... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@jo Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 witam, posiadam w swoim b8 z 2011roku CAGA pompę ABSu 8K0614517ED i mam pytanie do kolegów co tu troszkę lepiej się znają czy pod quattro podejdzie mi ,,wcześniejsza" pompa ABS z roczników 09-10 czy zgodnie z etką tylko o numerze 8K0614517EL przyjmie kodowanie; słabo ogarniam ogarniam temat i proszę o podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 8K0614517ED jest pod napęd do przodu 8K0614517EL pod QUATTRO 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@jo Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 8 godzin temu, wrclaguna napisał: 8K0614517ED jest pod napęd do przodu 8K0614517EL pod QUATTRO czyli tak jak podejrzewałem dzięki wielkie za informacje na ten temat p.s. ciężko znależć używkę 8K0614517EL a nowa trochę kosztuje aby przeprowadzić tego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 TO 8K0614517EJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@jo Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 faktycznie ostatnio przewineły się na ,,alledrogo" pojedyncze sztuki pomp 8k0xxxxxxxEJ w dobrej cenie w związku z tym zacznę i ja zbierać graty do Q ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomiB8 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Marzenia spełnione Quattro założone Podziękowania dla Grzegorza który przetarł szlaki U mnie zrobiony swap Quattro do CAGC 2.0 TDI wszystkie graty jak w poście pierwszym Pompa ABS założona: 8K0 907 379 AH + dołożony przycisk Auto Hold auto z systemem Start/Stop i wszystko działa. 8K0 907 379 CP To kolejny numer pompy pod Quattro który działa z (AHA) a dodatkowo ma możliwość kodowania (HHC) Hill Hold Control. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol634 Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Witam! Przymierzam się do przekładki QUATTRO do swojej B8, jednak potrzebuję informacje co do skrzyń biegów i ich przełożeń. Mój silnik to 2.0 TFSI CDNC, skrzynia manualna. Czy skrzynia z diesla podejdzie? Jaka jest różnica w przrlozeniach? Ewentualnie jakiej skrzyni i mostu szukać? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatal1ty Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam Robil ktoś oststnio takiego moda ? Jaki jest to aktualnie mniej więcej koszt ? planuje założyć do b8 FL CJCA z 12 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomiB8 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 W dniu 11.04.2019 o 10:49, Fatal1ty napisał: Witam Robil ktoś oststnio takiego moda ? Jaki jest to aktualnie mniej więcej koszt ? planuje założyć do b8 FL CJCA z 12 r Hejka. Ja robiłem... Prawda taka, że wszystko zależy w jakiej cenie kupisz graty... A ceny są różne I to czy wykonasz to sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris0112 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Pany pytanko jaki dyfer musi byç pod skrzynie LLR i jaki wał? I czy ta skrzynia pasuje bezproblemowo do a4 b8 2.0 tdi CAGA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 witam w związku z nieaktywnym tematem rozwijanym opisem mam pytania 1. jak wygląda podpora wału - jej mocowanie . czy są gwinty w nadwoziu czy trzeba dorabiać 2. sprawa zbiornika paliwa podłączenia elektrycznego - gdzie to się podłącza i co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xonik5 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Czesc. Odkopujac temat chcialbym wstawic quattro do oski ale w a6 dlatego mam pytanie czy i jak mozna sie skontaktowac z wrclaguna bo wydaje mi sie ze jest to jedyna osoba ktora ma wiedze aby udzielic mi odpowiedzi. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMORNIK78 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 9 godzin temu, gruzin519 napisał: Post jest z 2015 roku, wygasły juz fotki... TO JEST KTOS KTO MI POMOZE OGARNAC TEMAT???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi