robertmmk Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Witam mam takie pytanie. W mojej b5 w jak stoje w korku to klima zamiast chłodzić to zaczyna dmuchać ciepłym i mało przyjemnym w zapachu powietrzem. Ale jak ruszę to po chwili wszystko wraca do normy chłodzi dalej aż to następnego dłuższego postoju na światłach. Dodam że w marcu klima była nabijana i odgrzybiana. Macie jakieś rozwiązanie??
Bartollo Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wentylator chodzi ? Sprężarka sie załącza ? Jakies bledy klimatronika w menu serwisowym ?
robertmmk Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wszystko działa normalnie błędów nie było tylko jak postoje w korku to słychać jak sprężarka się załączy i juz wiem że będzie dawało ciepłym Pogrzebałem troche w internecie i dużo może wskazywać na to że skraplacz jest zasyfiony i dlatego słabo na postoju moze chłodzić. Co o tym myślicie?? Gdzie ten skraplacz jest żebym bo zobaczył w jakim jest stanie. Ma ktoś jakieś podglądowe zdjęcie żeby pokazać
dam-in Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Kolego, skraplacz to inaczej chłodnica klimatyzacji.
robertmmk Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 No ale na niej nic nie widać czegoś co może niepokoić. A może kompresor siada juz?
metik Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 No ale na niej nic nie widać czegoś co może niepokoić. A może kompresor siada juz? Kolega Bartollo zapytał już o wentylator czy startuje z klimą ... no i oczywiscie czy załącza drugi bieg... wszystko wskazuje na nie wydolnosc skraplacza
robertmmk Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 Wiecie jednak wiatrak juz w mojej klimie nie chodzi. Myslalem ze moze sie zawiesił i reka go ruszyłem ale nic. Chyli co nowy wiatrak czy moze byc inna przyczyna jakas ze przestał dzialac? Wiatrak do wymiany. A powiedzcie jakie moga byc kasekwencje jezdzenia na wlaczonej klimie bez wiatraka?
Bartollo Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Raczej żadne klima ma zabezpieczenia żeby rozłaczało sprezarkę gdy ciśnienie w układzie jest zbyt wysokie.
robertmmk Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Opublikowano 19 Lipca 2015 Jutro biore sie za sprawdzenie bezp. a jak nie to wymiana wiatraka bo wyjazd nad bałtyk mam wiec pasuje zeby klima dzialala na 100% Wiatrak wymieniony i wszystko działa dzieki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi