rogerwro Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Witam, w moim b6 zapaliła się kontrolka ładowania więc oddałem auto do warsztatu. Gość wymienił szczotki i regulator. 3 dni był spokój,niestety dzisiaj się zapaliła ponownie. Co dalej robić. Czy mogło paść coś więcej? Dodam, że kontrolka paliła się światłem ciągłym i teraz tak samo ;/
jacek70 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Sprawdź czy szczotki nie zostały zjedzone. Jeśli są wytarte do minimum to wina komutatora na wirniku.
rogerwro Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 szczotki wymienione ale moim zdaniem jezeli szczotki sa wytarte to kontrolka powinna mrugac itp a tu bam zapalila i nie gasnie moze jakis kabel czy cos?
Fido Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Co dalej robić. Wróć do warsztatu i zareklamuj usługę.
rogerwro Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 zareklamuje napewno gosc wzial 310 euro ;/ Zareklamowalem. Gość sprawdził okazało się ze rotor alternatora padnięty. Jak to się ma do poprzedniej naprawy i co dalej robić z mechanikiem bo nie widzi mi się płacić znów 300 e
Rekomendowane odpowiedzi