bartoon Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Witam silnik 1.8T 180 KM Srednio raz na 100 km zapala mi sie komunikat oil min. Stan oleju ok . otworze wlew oleju do silnika zamkne i problem znika. Za kolejne 50-70 km sytuacja sie powtarza. Czujnik oleju ok. Co to moze byc za usterka Edytowane 16 Czerwca 2015 przez bartoon
tazman Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 pompę oleju sprawdzałeś, tzn ciśnienie ? i miskę zdejmowałeś żeby sprawdzić smoka ?
barrowiec1 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Co znaczy, ' czujnik oleju ok'? Wymieniałeś go?
Joziek79 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dziwne że po otwarciu korka problem ustępuje. Wygląda na to że masz niesprawną ( zapchaną ) odmę bo otwarcie korka pomaga. Jednak chyba nie to jest główną przyczyną problemu.
Romeck Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 A nie ma przypadkiem w zamku takiej czujki zamkniecia maski ktora resetuje ten komunikat? Ja mialem taki przypadek ze zapalil mi sie komunikat o malej ilosci oleju i po dolaniu do odpowiedniego stanu lampka nie zgasla i znajomy powiedzial mi o tej czujce poruszalem kablami, trzasnalem maska i lampka zgasla. Takze nie wydaje mi sie ze u ciebie lampka gasnie dlatego ze odkreciles korek wlewu tylko dlatego ze otworzyles maske Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka A nie ma przypadkiem w zamku takiej czujki zamkniecia maski ktora resetuje ten komunikat? Ja mialem taki przypadek ze zapalil mi sie komunikat o malej ilosci oleju i po dolaniu do odpowiedniego stanu lampka nie zgasla i znajomy powiedzial mi o tej czujce poruszalem kablami, trzasnalem maska i lampka zgasla. Takze nie wydaje mi sie ze u ciebie lampka gasnie dlatego ze odkreciles korek wlewu tylko dlatego ze otworzyles maske Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Tak jak barrowiec1 obstawial bym jakis problem z czujnikiem lub kablami bo jest to pomarańczowa ostrzegawcza kontrolka o niskim stanie oleju a nie czerwona mówiaca o braku smarowania, takze raczej pompe czy smoka bym wykluczyl...Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
radi88PL Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Daj znać czy rozwiązałeś problem z tą kontrolką, u mnie dziś też się pokazała a oleju było na 3/4 miarki.
tazman Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) w 1.8t konieczność to sprawdzenie smoka i ciśnienia Edytowane 20 Czerwca 2015 przez tazman
radi88PL Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 w 1.8t konieczność to sprawdzenie smoka i ciśnienia Do smoka wiadomo, że trzeba ściągnąć miskę, a co do ciśnienia oleju w jaki sposób sprawdzić ?
tazman Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 manometr wkręcasz w miejsce czujnika
radi88PL Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jakie wartości ciśnienia powinny być książkowo ??
barrowiec1 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Panowie, powiedzcie mi coś : 1. Po co zakladacie nowy wątek, skoro temat był już poruszany???!!! 2. Jak już pytacie, ktoś daje wam odpowiedź, to na jakiego wała szukacie dalej i idziecie w złym kierunku? Czerwona kontrolka - można zaglądać do smoka, zrzucić miskę itp. Żółta z napisem min(ew.sens) - czujnik poziomu oleju. Lub czujnik od klapy. Co znaczy czujnik oleju ok? Wymieniałeś? Na nowy? Z ASO?
Rekomendowane odpowiedzi