gala32 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, jak w temacie mam problem z hamulcami, abs obiawy są następujące po odpaleniu auta pali się kontrolka abs po naciśnięciu pedału hamulca czuć delikatne szarpanie pedału jednak samochód hamuje normalnie, po kilku minutach jazdy zapala się kontrolka hamulcy i miga ale znika obiaw szarpania pedałem samochód hamuje nie działa abs .audi a4 b5 avant quattro 1.8t
zagryzamchlebem Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Koronka ABS, czujnik ABSu, podepnij się pod komputer, inaczej można gdybać.
jacek70 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Coś przy czujnikach robiłeś? Może wina ustawienia odległości?
gala32 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Opublikowano 1 Lipca 2015 W między czasie trochę się zmieniło , teraz po odpaleniu samochodu nie świeci się abs ale chamulec jakby chrobocze .Abs zapala się po jeździe z prędkością ponad 80km/h na dłùższym odcinku i znak wykrzyknika też się pojawia. Ostatnio rozbierałem wszystkie zaciski i smarowałem prowadniki hamulec ręczny był zapieczony w pozycji zaciągniętej , rączka w kabinie latała luźno ale już działa .przy czujnikach abs nie grzebałem , jak sprawdzić tą odległość od koronki , może jakieś zdjęcia.Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam
zagryzamchlebem Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 Wymieniałeś ostatnio, albo wgl przeguby? Miałem u siebie tak, że koronka była cała oblepiona. Odległość koronki od czujnika jest określana poprzez gumkę, którą nakłada się na czujnik, tak przynajmniej sprawa wygląda u mnie.
gala32 Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Opublikowano 2 Lipca 2015 Samochód mam 2 tyg nie tykałem przegubów
zagryzamchlebem Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 Co masz na myśli pisząc "chrobocze"? Słyszysz jakis konkretny dziwięk? Metaliczny, czy poprostu odczucie, jakby pedał hamulca drżał? Jeśli to drugie to jakiś czujnik źle szczytuje z koronki, ale objaw ten występuje przy dojeżdżaniu do świateł,tj, przy małej prędkości, tak przynajmniej było w moim przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi