lenioo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Witam Bardzo proszę o przeanalizowanie logów. Średnio co 50 km wyskakuje błąd 17536-Bank 1(Mult)- system too lean oraz 17545 Bank 1(Add)- system too rich Dolot był sprawdzany, wężyki całe Samochód jest w automacie i tyle ile udało mi się przeciągnąć na obrotach na 3 biegu http://vaglog.pl/log_221639.html http://vaglog.pl/log_221638.html Bardzo dziękuję za pomoc
jacek70 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Szukaj nieszczelności w dolocie lub wina przepływki.
lenioo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) A sonda ? Znajomy mi mówił że błędy te wskazują na sondę (skład mieszanki długo terminowy czy jakoś tak) Odnośnie przepływomierza można przeprowadzić jakieś dodatkowe sprawdzenie aby potwierdzić jej uszkodzenie? Nieszczelności szukałem, chyba że w tym silniku są jakieś standardowe miejsca gdzie lubi się rozszczelnić Edytowane 17 Czerwca 2015 przez lenioo
lenioo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 Czyli pozostaje mi wymiana przepływomierza, bo nieszczelności już szukałem . A czy filtr powietrza (FILTRONA) może mieć tu jakiś wpływ? Dziękuję za szybką odpowiedź
Łukasz13 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Filtr nie powinien miec na to wplywu ale jesli chcesz sprawdzic to zrob logi bez filtra.
lenioo Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Witam Panowie, przepływomierz wymieniony. Trochę czasu minęło, bo chciałem mieć pewność że po kilkuset kilometrach błąd nie powróci . Błędy już się nie pokazują. Bardzo dziękuję za pomoc
Harcap Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Podepnę się ale chyba podobnie będę miał jak kolega VAGLOG - share your VCDS/VAG-COM logs - Pb dynamiczny VAGLOG - share your VCDS/VAG-COM logs - Gaz dynamiczny VAGLOG - share your VCDS/VAG-COM logs - Gaz na biegu jałowym
Rekomendowane odpowiedzi