MANjaK_01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Dziś w trakcie jazdy do pracy objawiła się dziwna usterka. Wyskoczył mi na fisie błąd czujnika oleju (myślę sobie ok, zdarza się) ale do tego przestał mi się włączać klimatronik. Nie reaguje na żaden przycisk, kontrolka przy przycisku off się nie świeci. Nie mam żadnego nawiewu ani klimy. Ktoś ma jakiś pomysł co mogło być przyczyną i jak rozwiązać sprawę? Bardzo proszę o rady Panowie... edit. Właśnie zobaczyłem ze bije mi ciągle bezpiecznik nr 5 'Kl. 15-Versorgung (Steuergeräte)'. Gdzieś wyczytałem ze odpowiada on m.in. za zewnętrzny czujnik temperatury. A to właśnie temperatura na wyświetlaczu mi najpierw zniknęła na jakiś czas zanim zapalił się błąd czujnika oleju. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez MANjaK_01
k232 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Zobacz sobie czy kręci Ci się wentylator od klimy, u mnie też klima się nie włącza bo wentylator nie działa a też mam błąd od czujnika oleju i nie wiem czy to coś ma do rzeczy Edytowane 3 Lipca 2015 przez k232
sony190 Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 U mnie błąd czujnika oleju też się zapalił i okazało się, że usmarzył sie kabelek od czujnika przy wejściu do miski i czasami łączył czasami nie.Połączone na nowo i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi