Fenrir Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 No niestety. Ja u siebie wymieniłem już praktycznie wszystko po za silnikiem i skrzynią, jak już myślałem że wymieniłem wszystko to zacząłem robić to co na początku, uroki 20 letnich samochodów
Pavetti Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) No niestety. Ja u siebie wymieniłem już praktycznie wszystko po za silnikiem i skrzynią, jak już myślałem że wymieniłem wszystko to zacząłem robić to co na początku, uroki 20 letnich samochodów Jutro będzie już nową szyba. Miało być na alu- co zrobić...Załatwiłem też temat lusterek, bo oba zaczęła zżerać rdza. przy demontażu okazało się, że mam oba podgrzewane. Miało jeszcze być coś ekstra, ale obejdze się. Wytapatane No to tak, szyba czołowa zmieniona z oryginalnej z lekkim zielonkawym paskiem, na ciemniejszy pasek niebieski. Byłem sceptycznie nastawiony, ale jednak to był dobry wybór, szczególnie kiedy świeci słońce. Wymieniłem też wkłady lusterek: Było Jest I doszło do jeszcze jednego zdarzenia, otóż... spotkałem bliźniaczkę mojej małej. Niby nic dziwnego powiecie, ale prawda jest taka, że w KG widziałem TYLKO jedną o takim samym kolorze jak moja i dość długo na nią polowałem, aż w końcu się udało Edytowane 14 Lipca 2015 przez Pavetti
Musafa Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 A nie mogłaś wrezać dużego od angola lustra ?
Pavetti Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie miałem dostępu do takowego, dwa bez lakieru w kolor nadwozia bym nawet nie założył bo nie lubię niechlujstwa Wytapatane
klon58de Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Polecam zmiane lustra na duże jak poszukasz na necie albo na forum znajdziesz na pewno w kolorze. Ja wydębiłem na forum (może nie w kolorze) ale 35 pln to jak za darmo. A jeśli masz troche wolnego czasu to nawet sam polakierujesz, nie jest to nic strasznego Edytowane 17 Lipca 2015 przez klon58de
Pavetti Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 Polecam zmiane lustra na duże jak poszukasz na necie albo na forum znajdziesz na pewno w kolorze. Ja wydębiłem na forum (może nie w kolorze) ale 35 pln to jak za darmo. A jeśli masz troche wolnego czasu to nawet sam polakierujesz, nie jest to nic strasznego Wczoraj popatrzyłem na alledrogo i znalazłem niby z takim samym oznaczeniem lakieru, tylko, że na jednej aukcji był bardziej fiolet, na innej znowu bordo. Że też nie mogłem mieć jakiegoś popularnego koloru Nie powiem, bo zacząłem się rozglądać, więc kto wie, kto wie Po dość długiej przerwie nastał czas aby ponownie wziąć się za Wiśnię i szykować ją do przyszłego roku. Od jakiegoś czasu trapiło mnie jedno, mianowicie blenda tylnej szyby umieszczona przez kogoś, kim nie był poprzedni właściciel, ani nawet jeszcze wcześniejszy. Istnieją podejrzenia, że przyjechała tak zza zachodu. Oko w oko z przeciwnikiem: Nie myśląc zbyt wiele należało się zaopatrzyć w nożyki do tapet (komplet 5 szt. bardzo szybko nie wytrzymał presji i szlag je trafił ) oraz zadbać o bhp lakieru: Zapytacie dlaczego od razu podjąłem decyzję o nożach. Przede wszystkim dlatego, że ze środka nie wyglądało na to aby blenda była klejona na klej do szyb, ale też nie sądziłem jakie pobojowisko pozostawił po sobie "autor" tego gadżetu. Cięcia były bardzo powolne i jak najbliższe samej blendy zwłaszcza w okolicach uszczelek z wiadomych względów, a maksyma jaka towarzyszyła podczas prac, to "tnij k**wa!": Tutaj już widzimy jak "góra" jest podcięta, chociaż nie sądziłem, że geniusz tjunera sięgnie inżynierskiego tytułu: Po przejechaniu wokół blendy nożykiem nie mogło spotkać nic innego jak... Dalsze stabilne trzymanie jej na szybie, początkowo dało się podważyć i już były praktycznie wszystkie kwiatki na widoku: Ale to nic w porównaniu z tym: Randomowe miejsca lepienia na silikon wszystkiego i wszędzie- recepta na sukces Blenda ogólnie musiała zostać podzielona na trzy części tak aby szyba, ani uszczelki nie ucierpiały. Swoją drogą to dobrze, ponieważ nie będzie już szpecić innego auta Po oszyszczeniu wszystkiego, odtłuszczenia i umyciu szyby wreszcie to jakoś wygląda jak powinno: Słowem podsumowania: nigdy nie robiłem tego i nie życzę nikomu. Jeżeli nie ma się pewnej ręki, to bardzo łatwo schrzanić coś. No to na chwilę obecną tyle. Następna grubsza akcja to pozbycie się nieszczęsnych lamp tylnych i zastanowienie się co się odwaliło z listwami progowymi w moim egzemplarzu. Po więcej zapraszam do tego tematu: Listwy progowe- prośba o pomoc "o co tu chodzi"? Do następnego!
Fenrir Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Mi tam się ta blenda nawet podoba Kwestia gustu ale widzę że się grubo namęczyłeś żeby się jej pozbyć. Zmieniaj lampy zmieniaj. Nawet lifty będą lepsze a nie są drogie.
Pavetti Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 @Fenrir, miałeś chyba na myśli przedlifty Przy zabawie blendą ponad 4h poszło. A teraz czas na małe upy. Niby niewielkie, ale jednak ludzie muszą widzieć, że coś się dzieje w temacie Podświetlenie tablicy już niedomagało, więc wleciały ledy. Szczerze, to miała być ciepła biel, a wyszło jak zwykle- zagapiłem się, przyznaję i wziąłem zimną biel. Dekle, wpadły też robione na styl ori i zastąpiły te po lewej. Na pewno to była lepsza zmiana, a z racji, że po zimie mam plany aby zmienić szprychy, to nie fatygowałem się z ori. Ale to i tak pikuś. Dzisiaj odwaliłem po robocie coś, na co wciąż mi brakowało czasu. Trzeba było wykonać polerkę od środka całej lampy. Ostatnio robiłem niby to, ale pozostawiłem kierunkowskazy matowe. Raz, że z pośpiechu, dwa, że nie rozbierałem wszystkiego na części pierwsze. Nie lubię niedociągnięć i wciąż mnie to drażniło kiedy patrzyłem na Wisienkę no i efekt jest dla mnie zadawalający:
Fenrir Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Mówiłem o liftach, nie ma pomyłki. Ja u siebie mam ledy Dectane a lifty powiem Ci średnio mi leżą. Przedliftów nie zakładaj bo to żaden mod, lepiej nie będzie niż teraz. A z ledami to dobrze wyszło bo zimna biel dużo lepiej wygląda.
Pavetti Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Nie ten portfel aby wyrzucić ~800-900 zł na lampy. Używki jakieś liftowe chętnie bym złapał. Tak samo muszę dorwać listwy dolne drzwi. Dzisiaj niedziela znowu pracowita Dopucowany drugi reflektor: Przed Po
Fenrir Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 800-900 to o jakich lampach mówisz? Ja będę miał chyba w weekend lifty na tył do sprzedania, nie więcej jak 130zł komplet wezmę. Majątek to nie jest.
Pavetti Opublikowano 26 Października 2015 Autor Opublikowano 26 Października 2015 Nowych Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Fenrir Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Nowe oryginalne lampy na tył chcesz zakładać? Oszalałeś? Edytowane 27 Października 2015 przez Fenrir
POWER-KRIS Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Biorąc pod uwagę że ori aso lampy tył to Magneti Marelli lub Van Wezel po 274 sztuka nówka w pudełku Hella, to nie kapuje jak można wydać 900zl żeby było pudło VW. [emoji6]
Pavetti Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) 800-900 to o jakich lampach mówisz? Ja będę miał chyba w weekend lifty na tył do sprzedania, nie więcej jak 130zł komplet wezmę. Majątek to nie jest. Daj znać jak będziesz je miał Dzisiaj została zamówiona gała poliftowa no czekam na ramki od Jarko Dzisiaj doszła do mnie przesyłka, na którą czekałem z wypiekami. Niby niewiele, ale efekt końcowy jak i użytkowy na mega plus. Widok od spodu Po ściągnięciu starej "tjuningowej" gały całość wyglądała tak. Czarne badziewie, z którym walczyłem pewien czas, bo wszystko po chwili lepiło się do siebie: I nareszcie upragniony efekt końcowy A na koniec jeszcze porównanie stara vs. nowa: Następne co musi być zmienione to radio, bo kuje w oczy jak cholera. Walczymy też nadal z lampami tylnymi. @Fenrir nie śpij Edytowane 3 Listopada 2015 przez Pavetti
wodz Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Mała rzecz,a cieszy :)Nie wiem czy dobrze widzę ale ten lewarek jest coś skrócony?
Pavetti Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Mała rzecz,a cieszy :)Nie wiem czy dobrze widzę ale ten lewarek jest coś skrócony?Taki już był, sam nic w nim nie rezałem Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Panowie, nie śpimy. Dzisiaj dotarła do mnie dość ważna paczka dla mnie: A dążymy do tego: Pozostało jeszcze wymienić progi na drzwiach i lusterko prawe
PiterA4 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 no jak osiagniesz to co na fotce to szacun
Pavetti Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) no jak osiagniesz to co na fotce to szacun W tę stronę idziemy na pewno. Zobaczymy na ile fundusze pozwolą. Małe upy: - Na początek lampy, bo już mnie szlag trafiał na te tjuuuuningowe, które kiedyś ktoś założył i jeździły one za czasów szwagra, ojczyma i w końcu trafiły na mnie - Zostały zmienione na... - A świeci to tak: - Przy okazji strzeliłem fotki całej Wisienki, ale przypomnijmy co było: Kiedyś: Dziś: - Na sam koniec wleciała ramka: - A z tyłu urwałem śrubę i założę dopiero jutro Słowem końcowym "co dalej?": Idziemy cały czas w stronę modów OEM. Co pozostało, a chcę zmienić, to radio. Nie ma nic bardziej drażniącego moje oczy, jak czerwony kokpit i niebieski przycisk na panelu radia. Na wiosnę będziemy myśleli o nowych buciorkach i wielce prawdopodobne zejdziemy nieco w dół- nie za dużo, bo to auto ma spełniać rolę rodzinnego takżę. Również co mnie trapi to listwy drzwi i tym również trzeba się zająć. Na nowy rok wypadałoby zmienić rozrząd oraz ogarniać nadal sprawy zawieszenia i układu napędowego. Poluję na lusterko duże w kolorze nadwozia. Może wleci kierownica trójramienna, sam nie wiem. Nie chcę żadnego znaczka S-Line to jest pewne, ponieważ moim zdaniem szpeci cały efekt. Może gładka? Kto wie, kto wie... No i najważniejsze kręcimy dalej ten film, niech historia tworzy się nadal Ps. Listwy w kolorze nadwozia przyjdą do mnie prawdopodobnie we wtorek Edytowane 28 Listopada 2015 przez Pavetti
Sajmoon Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Te listwy w tylnych lampach mogłeś od razu przerzucić z tjunów i już byś miał elegancką szery szery lejdi z tyłu one są na jakieś zatrzaski. Płaski śrubokręt zeby im pomóc i mają wyjść. No ale wyjęcie lampy to 4 nakrętki więc zrobisz to kiedyś miedzy obiadem a kolacją
Rekomendowane odpowiedzi