Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dupowóz S4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też chce takie coś :-D

Opublikowano

zadowolony z osiągów? sprawdzales z jakimis furami?

nie jezdzilem audi z tym silnikiem ale jak Bóg da moze sie uda kiedys zmienic.

i jakie jest prawdziwe srednie spalenie?

kilka oytan ale z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
  • Autor

Zależy co lubisz z osiągów. To ciężkie auto 1760kg. Auto jak ruszy tak jednym tempem osiaga ponad 200km/h. Nie czuć prędkości w środku (to zaleta, ale i wada). Mi nie zależy żeby mieć najszybsze auto w mieście. Auto ma super elastyczność i jedzie z każdych obrotów i na każdym biegu. Dobre auto na codzień, co do spalania to różnie bywa ;-) ostatnio w trybie mieszanym 50/50 spalanie wyszło 11,9L na 100km.

Opublikowano

Wiem o co chodzi

Tata ma s500 tam jest to samo, kładziesz noge na gazie predkosc rosnie ale uczucie słabe.

z tym spakaniem to mnie zaskoczyłes.

myślałem że powiesz kolo 18

pierwszym moim autem bylo 80 b4 2.6 v6 quattro i powiem ci ze zimą jak czasem sie dupe zażuciło i jazda na krótkich odcinkach to spokojnie spakała 22l na 100km.

siekaw bylem czy np. kolo 3litrowej bmw 265km przechodzi bez trudu?

malo jest filmów z porównanuami.

ta bmka to tylko przykład.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Na filmie z youtube można zrobić wszystko, wcześniej miałem subaru impreza Gt i był filmik jak odjeżdża je bmw 3.0d. W rzeczywistości jest dużo inaczej ;-) jak łapałem się z innymi autami to S4 dopiero powyzej 100 robi robotę jak już ruszy swoją masę ;-)

Opublikowano

No to powiem Ci że pogratulować spalania (albo lekkiej nogi). Moje cudo chyba więcej pali :)

Opublikowano
  • Autor

Mały silnik nie oznacza mniejszego spalania ;-) przy ciężkiej budzie.

Opublikowano

to prawda

na ogół słabe auto trzeba deptac zeby jechało kiedy mocne wystarczy kiciac po gazie i zrobi to samo.☺

Opublikowano

Mi po samym miescie na krotkich odcinkach przy delikatnej jezdzie wyszlo 16l ,od swiatel do swiatel, a przy ostrzejszej tylko po miescie ok 22-24l, na trasie 13 przy spokojnej do 140km/h zas przy szybszej juz podchodzilo wyzej...

Maksymalnie spalila mi 33l ale to juz smierc w oczach i ryzyko utraty prawka....

.

Heh wszystko zalezy od nogi, a wiadomo ze w zime noga ciezsza z uwagi na zimowe obuwie....wtedy to i spalanie wieksze :)

Edytowane przez PrzemoS4

Opublikowano

Mały silnik nie oznacza mniejszego spalania ;-) przy ciężkiej budzie.

No to wiem ale "mały" to jest chyba +/- do 1.6 :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mógłbyś nagrać filmik jak słychać Twoja eske?

Bo chciałbym cos zrobic w swojej zeby dźwięk był bardziej rasowy ale tez zeby nie był męczący na długich trasach.

Opublikowano

Zależy co lubisz z osiągów. To ciężkie auto 1760kg. Auto jak ruszy tak jednym tempem osiaga ponad 200km/h. Nie czuć prędkości w środku (to zaleta, ale i wada). Mi nie zależy żeby mieć najszybsze auto w mieście. Auto ma super elastyczność i jedzie z każdych obrotów i na każdym biegu. Dobre auto na codzień, co do spalania to różnie bywa ;-) ostatnio w trybie mieszanym 50/50 spalanie wyszło 11,9L na 100km.

U mnie w dowodzie masa samego auta to 1900kg, teraz ze zbiornikiem gazu w kole i kierowcą to już ponad 2 tony. Niestety oryginalne hample średnio dają radę, przy ostrym hamowaniu z 200km/h może być nieciekawie.

Mógłbyś nagrać filmik jak słychać Twoja eske?

Bo chciałbym cos zrobic w swojej zeby dźwięk był bardziej rasowy ale tez zeby nie był męczący na długich trasach.

https://www.instagram.com/p/90sxcskISs/

tutaj masz jak jest u mnie, bez katów i otwarte przepustnice wydechów

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kamila furki mialem okazje posluchac....:) :) :) warto :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Naprawione samopoziomowanie xenonu i wpadła dokłatka cupry :-)

pgqvlc47.jpg

e9x5dxfy.jpgDekory oklejone ciemnym szczotkowanym aluminium :-) drweno dziwnie wyglądało.

Opublikowano

Pokaż inne ujęcie jak leży ta dokładka na zderzaku s4. Widać przygotowana do sezonu :-)

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tez sie zastanawiam nad dokładka z cupry do mojej eski i chyba twoja mnie przekonała :P

Opublikowano
  • Autor

Ja swoją dokładkę zamocowałem dość głęboko ;-) dlatego nie rzuca sie tak w oczy ale różnice widać.

xcyrh4bb.jpgs3bdcwwh.jpg

Opublikowano

Ładnie komponuje się z krzywizną zderzaka, myślałem, że ten zderzak kiepsko wygląda z dokładką, a tutaj żywy dowód, że jest na inaczej.

A masz zdjęcie z profilu? ;-)

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cupra wygląda naprawdę dobrze na esie. Też wrzuciłem u siebie i całkiem inny przód.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam same takie gdzie się zlewa z asfaltem :-P jutro jakieś zrobie :-)

4txbrnhu.jpg

Panowie powoli szukam felg na lato :-) może jakieś propozycje?