Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AGB] Drgania silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z silnikiem 2.7biturbo. Po odpaleniu wchodzi na 1100obr. natomiast dosyć mocno się trzęsie. Po ok 2 minutach spada do 900 obrotów i dalej silnik cały drga. Czy ktoś wie co to może być? Przejrzałem forum, wszędzie w takich przypadkach była mowa o przeczyszczeniu przepustnicy, silniku krokowym itp. natomiast nie znalazłem informacji o silniku który posiadam. Jeden mechanik powiedział, że dobrze by było wymienić rozrząd i wariatory, natomiast koszt takiej operacji to ok.6-7tyś zł, więc wolałbym być pewien zanim zacznę to wymieniać

Opublikowano

np. podczas gwałtowniejszego (lub niepłynnego ruszania) czy słychać jakby silnik odbijał się od ramy ??

Jeśli tak - stawiałbym na poduszki..

Opublikowano

mój błąd, nie napisałem , że hałasuje normalnie jakby to diesel był. czy mogą to być zjechane krzywki rozrządu? z tego co czytałem to często 2.5 v6 tdi tak ma, a z tego co się orientuje te silniki są dosyć podobnie zbudowane.

Opublikowano

wszystko na to wskazuje. z tego co czytałem to koszt naprawy to ok. 5000zl czy sie myle? teraz pytanie nr2 , gdzie w trójmieście znajde kompetentnego mechanika który by sobie poradził z naprawa tego i bylby wstanie stwierdzic ze to napewno to. czy dlugo mozna z tym jezdzic?

Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem i też wygląda na to, że są to poduszki silnika...plus ewentualnie poducha pod skrzynią. Drgania przy odpalaniu i dziwne stukanie, do tego przy ruszaniu i przy nierównościach(ciągle ten sam stukot). Strasznie uciążliwe, zwłaszcza, że we Wrocławiu nie można narzekać na brak nierówności i dziur :>

Czy ktoś może wie gdzie we Wrocławiu można kupić takie poduchy po w miarę rozsądnej cenie? I ile to może kosztować? :mysli:

Mogą być też sklepy internetowe.

Z góry dzięki za pomoc.

(Audi A4, 1.8 LPG 1994)

Opublikowano

lucjano na sklepy internetowy mógłbyś się sam wysilić trochę www.google.pl :chytry:

Możesz też zawsze przejrzeć forum, znaleźć wątek rabaty i promocje, napisać do odpowiedniej osoby i zaplacić po prostu za przesyłkę :wink4:

Trochę samodzielności :good:

(koszt poduszki pod silnik od 60-100zł zależy gdzie i u kogo)

Pozdrawiam