Jump to content
IGNORED

Jakie koncowki tlumika do zderzaka S4 B6

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich .
Nie bawem wróci do mnie zderzak S4 na 2 fify i zastanawiam się jakie koncowki tłumika kupić, jaka średnica wyglądała by zacnie .
Proszę o pomoc byle szybko bo czas nagli :)

Posted

Zakładaj Ulter fi 100.

Posted

albo ulter N1-101RS albo N1-90RS

w moim s-line mam 90tki zerknij sobie jest dobrze ale 100-etka była by prawie na styku :D

Posted

A dasz namiar gdzie kupić .

Posted (edited)

jakie wymiary montażowe masz u siebie - nie wiem jak mam to sprawdzić

czy 100 bedzie już za duża wg Ciebie?

moze przymierzałeś?

Edited by bthd
Posted

Mam seryjny układ wydechowy.

, nie sprawdzałem jaki jest spr. jutro

a te ultry to mają jakiś dźwięk bo też nie ukrywam fajnie by było jak by coś mruczalo

Posted

końcówka tlumika to końcowka to dzwięku nie robi chyba że chcesz z tego gwizdek zrobić :P

a żeby zrobić dźwięk (po kosztach) to niektórzy wywalają środkowy tłumik na końcowe dają jakieś przelotówki i nawet nawet to brzmi :D

Posted

Sprawdzałem mój wydech ma 6cm srednicy

Posted (edited)

mówisz o wymiarze przy tłumiku czy na końcu

rozumiem że trzeba przyjąć wymiar w pkcie 1 resztę odcinamy?

wakdv736.png

Edited by bthd
Posted

ja sie skłaniam chyba jednak do 90 niby nie mam typowego zderzaka od s4 ale otwór ma średnice 11cm i nie wiem czy 100mm to nie za duża końcówka nie chcę przesady

u amaradaara efekt jest taki jaki bym chciał osiągnąć

Posted

no i właśnie też rozbijałem się między 90 a 100 i moim zdaniem setka jest za duża do tego zderzaka dlatego dałem 90 i uważam że jest petarda, zdecydowana większość montuje te 90tki ultera ;)

Posted

Ja mam końcówki z A5 3.0TDI i tak leżą na zderzaku S4

hvsLAmn.jpg

Posted

100 juz zamówione

Posted
amaradaar powiedz musiałeś cos ucinać końcówki czy wydłużać czy jest akurat aby wystawała poza obrys tak jak u Ciebie?

czy ciąłeś kocówki tłumika tak jak zaznaczałem na zdj ?

Posted (edited)

ciąłem ale nie tak jak zaznaczyłeś tylko jak najdłużyszy prosty kawałek czyli jak najblizej rozpoczęcia się zaginania końcówek tak by napewno starczyło do dospawania tigiem ;)

Edited by amaradaar
Posted

Wystarczy zmienić backbox (końcowy wydech) jeśli chcesz dźwięk poprawić ;-) zakładasz jakieś przelotowe :-) i fajnie gada. A w trasie cicho.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja także szukam końcówek, ulter 90 chyba wypada najlepiej...tylko cena nie mała :/

Posted

Ja także szukam końcówek, ulter 90 chyba wypada najlepiej...tylko cena nie mała :/

w tańsze lub jakieś chinole etc nie ma sie co pchać , po chwili je sz.. trafi., korozja itp , fakt ultery tanie nie są, ale sprawdzone i masz na lata