Wandej Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witka. Sezon wakacyjny rusza. Jak wielu z nas ruszam też swoim autem na wakacje Jak wiemy a4 i wyjazd w 4 dorosłe osoby na wakacje to kiepskie połączenie. Dlatego zdecydowalem się zakupić box. Mam sedana więc będą mi potrzebne specjalne belki do jego przymocowania. Przeglądałem allegro i takie belki można zakupić za około 300zł. Natomiast sam box np thule to ponad 1tyś zł Nie wiem czy ja źle szukałem czy to tyle kosztuje. Może macie jakieś na swoich autach? Wrzucajcie swoje doświadczenia temat dla potomnych
.Pablo. Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Niestety tyle kosztuje ja za belki thule i do tego boxa thule dałem razem jakieś 2,5 tys. Pocieszające jest to ze kupujesz raz i masz już na zawsze ;-). Co do belek za 300 to podobno nie pasuje górna szyna do mocowania np bagażnika na rowery. Ja kupiłem za pierwszym razem belki jakieś za 150zl i po roku się rozsypaly. Masz jeszcze jedno wyjście wynająć box na czas wakacji. Nie znam co prawda cen wynajmu ale na pewno taniej będzie jak kupno.
adadur Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Bagażnik - jak masz opory w zakupie Thule za kilka stówek czy WingBara za ok. 1000 zł kup ori bagażnik - np. tu: http://allegro.pl/audi-a4-b6-avant-kombi-bagaznik-dachowy-oryginal-i5425474167.html Pasuje idealnie - uważaj by w kpl. był kluczyk do mocowania ... jeśli nie to będziesz w metalowym musiał coś do kupić (torx z dziurką) masz sedana - trochę większy problem, ale bywają i takie. Boks - tu musisz sobie odpowiedziec jakie masz potrzeby, ja jeszcze się waham czy jest on mi potrzebny, gdyż trochę kosztuje a wielki pakunek pozostanie na lata i trzeba go gdzieś przechowywać. Ja wybrałem Thule Motion 600.
Wandej Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 Teraz mi potrzebny jest na 1 wyjazd do Chorwacji ale wiadomo przyda się i później. Tylko nie wiem czy będe miał sedana
stanley Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 To może wypożycz, podjedź gdzieś to CI dobiorą Jeśli chodzi o samego boxa, to myślę, że nie warto płacić aż tyle hajsu za Thule, Kilka lat temu kupiłem boxa firmy Taurus, użytkuję go 2x w roku ładując dosyć hardcorowo - spełnia swoje zadanie w 100% a cena połowę niższa
Wandej Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 No właśnie. Szukając na allegro natknąłem się na pare tańszych alternatyw. Piękne nie są ale nie mają być. http://allegro.pl/bagaznik-box-boks-dachowy-inter-pack-atlas-carbon-i5082604356.html Chociażby takie coś
adadur Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 U mnie przykladowo warunki wypozyczenia sa chore i się nie kalkuluja
ryba85 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 też myśle kupić taki bokś do mojego sedana.
stanley Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 U mnie przykladowo warunki wypozyczenia sa chore i się nie kalkuluja jakie? u mnie np 10zł za bazę, 15 zł box / doba
afroo. Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Na auto-boxy śląsk box razem z bazą 20-25zł/doba w zależności od pojemności boxa. W Wawce powinno być podobnie.
adadur Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 nie pamiętam w zeszłym roku się pytałem o koszty wypożyczenia ale odpuściłem (ale coś 20-25 zł i do tego kucja) - Kiedyś przyglądałem się boxowi Inter Pack - wygląd i funkcjonalnie OK.
amaradaar Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Teraz mi potrzebny jest na 1 wyjazd do Chorwacji ale wiadomo przyda się i później. Tylko nie wiem czy będe miał sedana Curfa Endrju na chu Ci bagażnik na jeden wypad... po pierwsze daruj sobie odzież na zimne noce i dni bo raczej w sierpniu takowych nie zastaniesz choćbyś nie wiem co wymyślił po drugie w podłogę z kołem zapasowym wpakowałem 6x 2 litrowych cool 4x 1,5 l wody i jakies 14 poł litrowych shweepsów.. i napewno pod sufit ale 4 dorosłe rodziny się zapakują biorąc płetwy, maski, ponton, lezaki.. więc nie ma chu tylko się pakuj lepiej a nie golfy kurtki itp.. ja byłem teraz w czerwcu mówie jeszcze nie sezon wezmę bluzy spodnie koszule itp.. pół walizy bezużyteczna... a jechałem z rocznym dzieckiem uwierz mi jeszcze więcej gratów do zabrania i się zmieściłem
Wandej Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Teraz mi potrzebny jest na 1 wyjazd do Chorwacji ale wiadomo przyda się i później. Tylko nie wiem czy będe miał sedana Curfa Endrju na chu Ci bagażnik na jeden wypad... po pierwsze daruj sobie odzież na zimne noce i dni bo raczej w sierpniu takowych nie zastaniesz choćbyś nie wiem co wymyślił po drugie w podłogę z kołem zapasowym wpakowałem 6x 2 litrowych cool 4x 1,5 l wody i jakies 14 poł litrowych shweepsów.. i napewno pod sufit ale 4 dorosłe rodziny się zapakują biorąc płetwy, maski, ponton, lezaki.. więc nie ma chu tylko się pakuj lepiej a nie golfy kurtki itp.. ja byłem teraz w czerwcu mówie jeszcze nie sezon wezmę bluzy spodnie koszule itp.. pół walizy bezużyteczna... a jechałem z rocznym dzieckiem uwierz mi jeszcze więcej gratów do zabrania i się zmieściłem Ryju zobacz że mam sedana Więc wejdą 4 spore torby i nic więcej. a Chciałem jeszcze lodówkę zabrać i dumachne leżaki i dmuchany ponton
nitroo Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Ciebie nadmuchają i ponton gotowy W sumie to nawet nie muszą, bo skoro jedziesz, to ponton na pokładzie hehe Edytowane 25 Czerwca 2015 przez nitroo
Wandej Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ciebie nadmuchają i ponton gotowy W sumie to nawet nie muszą, bo skoro jedziesz, to ponton na pokładzie hehe Fak ju Waże tylko 96kg Po za tym tonę jak kłoda
nitroo Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Waże tylko 96kg Czyli ruch w interesie jest Obadaj kwestię wypożyczenia, skoro planujesz zmianę auta (podobno na 2.5 TDI )
amaradaar Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 daj spokoj zmieścisz się trza tylko dac prykaz walizki samolotowe jak na bagaż podręczny i napewno każdy się do tego ogarnie ps tam nie będziesz tonął jak kłoda i weź gogle albo zatyczki na nos bo nie popływasz za wiele..
habcio19 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Ej chłopaki kolega ma ALTa jeszcze dyche oleju musi wziasc... nie moglem sie powstrzymać a wracają do tematu nie warto na raz kupować, ja bym wypozyczyl tym bardziej ze planujesz zmiane na jakies kombi Edytowane 25 Czerwca 2015 przez habcio19
Wandej Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ej chłopaki kolega ma ALTa jeszcze dyche oleju musi wziasc... nie moglem sie powstrzymać a wracają do tematu nie warto na raz kupować, ja bym wypozyczyl tym bardziej ze planujesz zmiane na jakies kombi Ja 1700km bez dolewki Krzysiek czyli mówisz że spodenki koszulki i bielizna? Turzol mówił że totalnie nic nie trzeba brac z domowych narzędzi,chaty wyposażone jak do mieszkania na codzien
amaradaar Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ej chłopaki kolega ma ALTa jeszcze dyche oleju musi wziasc... nie moglem sie powstrzymać a wracają do tematu nie warto na raz kupować, ja bym wypozyczyl tym bardziej ze planujesz zmiane na jakies kombi Ja 1700km bez dolewki Krzysiek czyli mówisz że spodenki koszulki i bielizna? Turzol mówił że totalnie nic nie trzeba brac z domowych narzędzi,chaty wyposażone jak do mieszkania na codzien no dokładnie spodenki koszulki bielizna, i jedna para skarpetek bo ja wziałem na każdy dzień i na cholere to nie wiem bo załozyłem dopiero jedną jak już wracaliśmy do domu no i jedną bluzę na długi rękaw wrzucisz sobie do auta na drogę a w domu jest absolutnie wszystko płyny, proszki, sztućce gary talerze kubki zmywarka, microfala lodówka, nawet sól i pieprz pierwszego dnia lecisz do lidla w makarskiej ( na koncu wioski) kupujesz żareło i żyjesz jak król
Rekomendowane odpowiedzi