Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bagażnik dachowy ,box

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka. Sezon wakacyjny rusza. Jak wielu z nas ruszam też swoim autem na wakacje :wink: Jak wiemy a4 i wyjazd w 4 dorosłe osoby na wakacje to kiepskie połączenie.

Dlatego zdecydowalem się zakupić box. Mam sedana więc będą mi potrzebne specjalne belki do jego przymocowania. Przeglądałem allegro i takie belki można zakupić za około 300zł. Natomiast sam box np thule to ponad 1tyś zł :( Nie wiem czy ja źle szukałem czy to tyle kosztuje. Może macie jakieś na swoich autach? Wrzucajcie swoje doświadczenia temat dla potomnych :hi:

Opublikowano

Niestety tyle kosztuje ja za belki thule i do tego boxa thule dałem razem jakieś 2,5 tys. Pocieszające jest to ze kupujesz raz i masz już na zawsze ;-). Co do belek za 300 to podobno nie pasuje górna szyna do mocowania np bagażnika na rowery. Ja kupiłem za pierwszym razem belki jakieś za 150zl i po roku się rozsypaly. Masz jeszcze jedno wyjście wynająć box na czas wakacji. Nie znam co prawda cen wynajmu ale na pewno taniej będzie jak kupno.

Opublikowano

Bagażnik - jak masz opory w zakupie Thule za kilka stówek czy WingBara za ok. 1000 zł kup ori bagażnik - np. tu:

http://allegro.pl/audi-a4-b6-avant-kombi-bagaznik-dachowy-oryginal-i5425474167.html

Pasuje idealnie - uważaj by w kpl. był kluczyk do mocowania ... jeśli nie to będziesz w metalowym musiał coś do kupić (torx z dziurką)

masz sedana - trochę większy problem, ale bywają i takie.

Boks - tu musisz sobie odpowiedziec jakie masz potrzeby, ja jeszcze się waham czy jest on mi potrzebny, gdyż trochę kosztuje a wielki pakunek pozostanie na lata i trzeba go gdzieś przechowywać. Ja wybrałem Thule Motion 600.

Opublikowano
  • Autor

Teraz mi potrzebny jest na 1 wyjazd do Chorwacji ale wiadomo przyda się i później. Tylko nie wiem czy będe miał sedana :kwasny:

Opublikowano

To może wypożycz, podjedź gdzieś to CI dobiorą :wink:

Jeśli chodzi o samego boxa, to myślę, że nie warto płacić aż tyle hajsu za Thule,

Kilka lat temu kupiłem boxa firmy Taurus, użytkuję go 2x w roku ładując dosyć hardcorowo - spełnia swoje zadanie w 100% a cena połowę niższa :)

Opublikowano
  • Autor

No właśnie. Szukając na allegro natknąłem się na pare tańszych alternatyw. Piękne nie są ale nie mają być.

http://allegro.pl/bagaznik-box-boks-dachowy-inter-pack-atlas-carbon-i5082604356.html

Chociażby takie coś :eusathink:

Opublikowano

U mnie przykladowo warunki wypozyczenia sa chore i się nie kalkuluja

Opublikowano

też myśle kupić taki bokś do mojego sedana. :hi:

Opublikowano

U mnie przykladowo warunki wypozyczenia sa chore i się nie kalkuluja

jakie?

u mnie np 10zł za bazę, 15 zł box / doba

Opublikowano

Na auto-boxy śląsk box razem z bazą 20-25zł/doba w zależności od pojemności boxa.

W Wawce powinno być podobnie.

Opublikowano

nie pamiętam w zeszłym roku się pytałem o koszty wypożyczenia ale odpuściłem (ale coś 20-25 zł i do tego kucja) -

Kiedyś przyglądałem się boxowi Inter Pack - wygląd i funkcjonalnie OK.

Opublikowano

Teraz mi potrzebny jest na 1 wyjazd do Chorwacji ale wiadomo przyda się i później. Tylko nie wiem czy będe miał sedana :kwasny:

Curfa Endrju na chu Ci bagażnik na jeden wypad... po pierwsze daruj sobie odzież na zimne noce i dni bo raczej w sierpniu takowych nie zastaniesz choćbyś nie wiem co wymyślił :)

po drugie w podłogę z kołem zapasowym wpakowałem 6x 2 litrowych cool 4x 1,5 l wody i jakies 14 poł litrowych shweepsów..

i napewno pod sufit ale 4 dorosłe rodziny się zapakują biorąc płetwy, maski, ponton, lezaki.. więc nie ma chu tylko się pakuj lepiej :)

a nie golfy kurtki itp..

ja byłem teraz w czerwcu mówie jeszcze nie sezon wezmę bluzy spodnie koszule itp.. pół walizy bezużyteczna...

a jechałem z rocznym dzieckiem uwierz mi jeszcze więcej gratów do zabrania i się zmieściłem :D

Opublikowano
  • Autor

Curfa Endrju na chu Ci bagażnik na jeden wypad... po pierwsze daruj sobie odzież na zimne noce i dni bo raczej w sierpniu takowych nie zastaniesz choćbyś nie wiem co wymyślił :)

po drugie w podłogę z kołem zapasowym wpakowałem 6x 2 litrowych cool 4x 1,5 l wody i jakies 14 poł litrowych shweepsów..

i napewno pod sufit ale 4 dorosłe rodziny się zapakują biorąc płetwy, maski, ponton, lezaki.. więc nie ma chu tylko się pakuj lepiej :)

a nie golfy kurtki itp..

ja byłem teraz w czerwcu mówie jeszcze nie sezon wezmę bluzy spodnie koszule itp.. pół walizy bezużyteczna...

a jechałem z rocznym dzieckiem uwierz mi jeszcze więcej gratów do zabrania i się zmieściłem :D

Ryju zobacz że mam sedana :decayed: Więc wejdą 4 spore torby i nic więcej. a Chciałem jeszcze lodówkę zabrać i dumachne leżaki i dmuchany ponton :decayed::grin:

Opublikowano

Ciebie nadmuchają i ponton gotowy :decayed:

W sumie to nawet nie muszą, bo skoro jedziesz, to ponton na pokładzie hehe

Edytowane przez nitroo

Opublikowano
  • Autor

Ciebie nadmuchają i ponton gotowy :decayed:

W sumie to nawet nie muszą, bo skoro jedziesz, to ponton na pokładzie hehe

Fak ju :decayed: Waże tylko 96kg :decayed: Po za tym tonę jak kłoda :decayed:

Opublikowano

Waże tylko 96kg :decayed:

Czyli ruch w interesie jest :grin::grin:

Obadaj kwestię wypożyczenia, skoro planujesz zmianę auta (podobno na 2.5 TDI :naughty: )

Opublikowano

daj spokoj zmieścisz się trza tylko dac prykaz walizki samolotowe jak na bagaż podręczny i napewno każdy się do tego ogarnie ;)

ps tam nie będziesz tonął jak kłoda ;) i weź gogle albo zatyczki na nos bo nie popływasz za wiele.. :D

Opublikowano

Ej chłopaki kolega ma ALTa jeszcze dyche oleju musi wziasc...

nie moglem sie powstrzymać :polew:

a wracają do tematu nie warto na raz kupować, ja bym wypozyczyl tym bardziej ze planujesz zmiane na jakies kombi

Edytowane przez habcio19

Opublikowano
  • Autor

a wracają do tematu nie warto na raz kupować, ja bym wypozyczyl tym bardziej ze planujesz zmiane na jakies kombi

Ja 1700km bez dolewki :guma:

Krzysiek czyli mówisz że spodenki koszulki i bielizna? Turzol mówił że totalnie nic nie trzeba brac z domowych narzędzi,chaty wyposażone jak do mieszkania na codzien

Opublikowano

Ja 1700km bez dolewki :guma:

Krzysiek czyli mówisz że spodenki koszulki i bielizna? Turzol mówił że totalnie nic nie trzeba brac z domowych narzędzi,chaty wyposażone jak do mieszkania na codzien

no dokładnie spodenki koszulki bielizna, i jedna para skarpetek bo ja wziałem na każdy dzień i na cholere to nie wiem bo załozyłem dopiero jedną jak już wracaliśmy do domu ;) no i jedną bluzę na długi rękaw wrzucisz sobie do auta na drogę ;)

a w domu jest absolutnie wszystko płyny, proszki, sztućce gary talerze kubki zmywarka, microfala lodówka, nawet sól i pieprz ;) pierwszego dnia lecisz do lidla w makarskiej ( na koncu wioski) kupujesz żareło i żyjesz jak król ;)