topola222 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 witam serdecznie wiem że ten temat już na pewno był poruszany ,ale nie mogę go namierzyć i dlatego prosze o pomoc!!! zapaliła mi się kontrolka check po odłączeniu ako znikneła ale znowu powróciła wszystko działa jak należy auto ma moc i chodzi wzorowo!!! bardzo proszę o jakieś info
Joziek79 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Chyba bez komputera ciężko coś bliżej powiedzieć.
topola222 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 Chyba bez komputera ciężko coś bliżej powiedziećwiem wiem ale dzięki za szybką odpowiedz muszę koniecznie szybko podłączyć pod kompa i zobaczymy ,ale jak czytam o tym to nie ciekawie to się przedstawia zreszta zobaczymy ,ale dzięki wiem wiem muszę podłączyć na czasie!! myślałem że cos ktoś podpowie!!!ale bardzo dziękuję
Joziek79 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Nie stresuj się na zapas. Miałem tak kiedyś w Avensis że błąd znikał po odpięciu akku. Okazało się że czasem sonda się przycinała.
topola222 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Nie stresuj się na zapas. Miałem tak kiedyś w Avensis że błąd znikał po odpięciu akku. Okazało się że czasem sonda się przycinała. dzięki bardzo za info jak coś mi wyjdzie na komie to dam odpowiedz co i jak Edytowane 24 Czerwca 2015 przez topola222
Musashi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 skoro sie zapalila kontrolka MIL, znaczy cos tam sie wydarzylo. tylko vag podpowie. i uwaga na kasowaczy bledow. zanim sie blad wykasuje, trzeba zapisac jego nr.
topola222 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 witam właśnie sprawdziłem na kompie o co chodzi pokazoło błąd sonda lambda tylko że nie wiem jeszcze czy siadła czy tylko przewód nie łączy muszę to sprawdzić jeszcze
Joziek79 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Raczej będzie do wymiany. Niektóre sondy "oddychają" przez te przewody Tak tak... Też w to nie wierzyłem na początku ale część sond pobiera powietrze referencyjne poprzez przewody podłączeniowe dlatego lutowanie ich i owijanie izolacja fałszuje wskazanie sondy
topola222 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 nie czaje czemu sondy lambda niby w ropniaku nie ma!!!!
Joziek79 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 W tym jest. Kiedyś nie było w dieslach ale w erze wszędzie napchanej elektroniki tu też się pojawiła
piotrsob1 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Obecność sondy lambda w dieslach wymusiło zastosowanie DPF-a, to jego sterowanie wymaga dokładnej kontroli zawartości tlenu w spalinach
SotoM Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Raczej będzie do wymiany. Niektóre sondy "oddychają" przez te przewody Tak tak... Też w to nie wierzyłem na początku ale część sond pobiera powietrze referencyjne poprzez przewody podłączeniowe dlatego lutowanie ich i owijanie izolacja fałszuje wskazanie sondy dokładnie masz racje,dobrze słyszałeś -dzieje sie tak w przypadku gdy jest nieszczelna otulina przewodu lub była ingerencja w naprawę...
topola222 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 witam to znowu ja czy ktos ma pomysł która sonda lambda jest do wymiany witam to znowu ja czy ktos ma pomysł która sonda lambda jest do wymiany dobra juz wiem wszystko jest jedna bo ktos mnie wprowadził w błąd!!!!
Rekomendowane odpowiedzi