michalchelm Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam, w A4 B6 1.8T oryginalnie mam alternator 120A który muszę wymienić na nowy, prawdopodobnie (99%) alternatory z nowszych modeli Audi mają identyczne mocowanie ale różnią się mocą (140A) chciałbym zapytać czy zamontowanie większego alternatora o 20A może mieć negatywne skutki? aku jaki mam w aucie to 74AH 680A
KubaMpakiet Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 , prawdopodobnie (99%) alternatory z nowszych modeli Audi mają identyczne mocowanie ale różnią się mocą (140A) witam chcialem zapytac czy pasuja od nowszych modeli np. od 1.8tsi 13rok? ma ktos doswiadczenie/wiedze? pozdro
turzol Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 , prawdopodobnie (99%) alternatory z nowszych modeli Audi mają identyczne mocowanie ale różnią się mocą (140A) witam chcialem zapytac czy pasuja od nowszych modeli np. od 1.8tsi 13rok? ma ktos doswiadczenie/wiedze? pozdro Ja założyłem Boscha 140A ale z takimi samymi numerami jakie miałem wcześniej i alternator pochodził z VW Scirocco 1.8TSI 2015r.
Rekomendowane odpowiedzi