Opublikowano 6 Lipca 201511 l Witam Wszystkich Proszę Was o pomoc w zdiagnozowaniu mojego problemu, a mianowicie co jakis czas gdy włączam zapłon kontrolka swiec zarowych nie gaśnie i gdy odpalam auto silnik wskakuje od razu na obroty okolo 2000 obr/min i zakopci co normalnie mu sie nie zdarza, ponadto gdy samochod pracuje na luzie obroty falują od 800 do 1000, 1100. Proszę o pomoc w ktorym kierunku szukac. Pozdrawiam MielnyACM
Opublikowano 7 Lipca 201511 l Wszystko wskazuje na uszkodzenie czujnika temperatuty silnika , sprawdź błędy VAG-iem, prawdopodobnie będziesz miał zapisany błąd przrwa/zwarcie czunika. Jeżeli diagnoza się potwerdzi, to kupuj oryginalny czujnik, nie jakąś podróbę
Opublikowano 13 Lipca 201511 l Nie chcę wróżyć z fusów ale miałem podobny przypadek i u mnie był to zawieszony zawór w pompie paliwa (identyczne objawy). Jednak tak jak koledzy podpowiadają >>VAG<<
Opublikowano 14 Sierpnia 201511 l MielnyACM rozwiązałeś problem ? Ja mam u siebie podobną sprawę ... z tym że juz wymieniłem czujnik temperatury chłodziwa na nowy kupiony w salonie VW ... i niestety dalej raz na jakiś czas kontrolki świec żarowych nie gasną i po odpaleniu obroty wskakują na ponad 2500 i trzepie całą budą. Odcrazu gasze sillnik i odpalam po chwili ... i już odpala parwidłowo ... nie wiem co może byś przyczyną ..... VAG nic juz nie pokazuje ....