Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KME GOLD Jaki wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zmienić reduktor właśnie na Golda i widzę że są dwa rodzaje jeden ma elektrozawór wbudowany w obudowę a drugi na zewnątrz np. przy filtrze.

Jest jakaś różnica w tym poza ceną ? ktoś użytkuje może ?

Opublikowano

Weź z zewnętrznym elektrozaworem, te z wbudowanym miały problem z zacinaniem się.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Raczej Gold nie jest polecany do ASN. Lepiej wybrać AC R-01 i śmiga :D

Opublikowano

Raczej Gold nie jest polecany do ASN

Nie siej fermentu. Nie polecają bo? Robert polecam KME gold będziesz zadowolony

Opublikowano

A najlepiej to bierz GOLDA GT.

Opublikowano
  • Autor

Mam Golda z zewnętrznym zaworem już ponad 3 miechy i hula jak ta lala za tą kasę to jest rewelacja

Opublikowano

Poczytajcie forum LPG, ludzi którzy się na tym znają, sam długo robiłem rozeznanie i praktycznie każdy golda odradzał. Sugerowali, że przy niskich temperaturach i dłuższej trasie- będzie zamarzał. Z palca tych informacji nie wyssałem. Reduktory polecane przez osoby które "ogarniają" te silniki to KME TWIN TUR albo właśnie AC-R01.

Robero321 wkleisz zdjęcie swojej instalacji ? Ciekawi mnie jak to wygląda u Was :D

Edytowane przez House

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiem, że może nieco odgrzeje kotleta, ale AC-R01? Reduktor, którego 5 czy którąś wersję ostatnio znowu wycofali z dystrybucji?

KME Gold jest w porządku, wersja z zaworem wbudowanym to pomyłka, bo zbiera się w nim brud i zabija reduktor. Znacznie lepszy jest unowocześniony z zewnętrznym zaworem. Jednak do większych mocy i dłuższych odcinków przejechanych ze sporym obciążeniem (zwykły gold nie wytrzyma temperaturowo) całkowicie polecam Golda GT. Dostałem go do testu od producenta i daje radę w moim daily driverze S6 C5, przy 100 km/h rozpędzenie na 3. do odcięcia daje spadek temp. gazu z 45 do 30, 4. bieg do odcięcia ok. 25 stopni, a na 5. do końca zakresu już się gaz dogrzewa (mowa o temp. zewnętrznej ok. 10 st. C.). Oczywiście polecam TWIN bądź EXTREME do V8, ale GT to V6 wystarczy z powodzeniem i zapasem.

Opublikowano
  • Autor

W sumie to masz rację jak się rozglądałem to też spotkałem się z opinią żeby omijać Golda ale tego z wbudowanym zaworem..

Natomiast odwrotnie było z tym do którego się dokłada zawór zewnętrzny.

Nad GT pomyśle jak zmienię silnik na 300HP +

Na razie stacza aż nadto jeśli chodzi o moc i wydajność reduktor daje rade :)

Nie wiem dlaczego komuś tam zamarzał może miał coś popieprzone z przepływem płynu chłodzącego.

Kiedy były temperatury na minusie (około 15 na minusie) nad ranem zrobiłem koło 50 km w trasie z prędkością około 90 - 130 km na godzinę i po zaparkowaniu do reduktora nie można się było dotknąć bo normalnie parzył więc to raczej bujda że zamarza....

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Odsyłam ponownie do forum lpg i osób które to montują. 50km i prędkość 90-130 to zapewne nie wyczyn i zwykły budżetowy reduktor też by dał radę :) chodzi pewnie o dłuższą trasę.

Już mi się nie chce spierać, na tym forum jest "dziwnie" każdy uważa, że jest najmądrzejszy, nie można skrytykować, nie można mieć innego zdania :D przestaję powoli wypowiadać się gdziekolwiek bo po prostu szkoda mi już na to czasu :) Robero321 jak twoja kompensacja jest w końcu czy jej nie ma bo nie odpowiedziałeś w temacie? Może być gold, może nie być kompensacji...... też będzie jeździć.

Edytowane przez House

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to pracuję w branży, u producenta instalacji w dziale szkoleń. :-) każdy zdanie swoje może mieć i każdy może je wyrazić, z mojej strony no offence.