grzegorz676 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Witam Panowie, Mam pytanko do was mianowicie dzisiaj wymieniłem sobie żarówki w liczniku ponieważ dwie się przepaliły postanowiłem wymienić wszystkie 7 (1.1W) Problem tkwi w tym że wszystko jest oświetlone poza temp. oleju, oraz stanu paliwa...próbowałem wkręcać tam inne żarówki ale bez żadnego efektu i tu zapytanie do was co może być nie tak? zimne luty na płytce? Dodam że licznik jest z A4 z 96r. bez fisa Edytowane 8 Lipca 2015 przez grzegorz676
Arkadiush Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam Panowie, Mam pytanko do was mianowicie dzisiaj wymieniłem sobie żarówki w liczniku ponieważ dwie się przepaliły postanowiłem wymienić wszystkie 7 (1.1W) Problem tkwi w tym że wszystko jest oświetlone poza temp. oleju, oraz stanu paliwa... próbowałem wkręcać tam inne żarówki ale bez żadnego efektu i tu zapytanie do was co może być nie tak? zimne luty na płytce? Dodam że licznik jest z A4 z 96r. bez fisa zamień zarówki gdzie świecą na te które nie świecą. Miałem problem podobny przy wymianie że okazało się przepalone ;/ ze sklepu
grzegorz676 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam Panowie, Mam pytanko do was mianowicie dzisiaj wymieniłem sobie żarówki w liczniku ponieważ dwie się przepaliły postanowiłem wymienić wszystkie 7 (1.1W) Problem tkwi w tym że wszystko jest oświetlone poza temp. oleju, oraz stanu paliwa... próbowałem wkręcać tam inne żarówki ale bez żadnego efektu i tu zapytanie do was co może być nie tak? zimne luty na płytce? Dodam że licznik jest z A4 z 96r. bez fisa zamień zarówki gdzie świecą na te które nie świecą. Miałem problem podobny przy wymianie że okazało się przepalone ;/ ze sklepu Rozumiem tylko że ja już zmieniałem na inne żarówki i nadal ciemność na temp. Oleju i paliwa zastanawiam sie czy styki na plytce nie są przetarte
jacek70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zawsze wymieniaj wszystkie bo te co świeciły nagle przestają a dzieje się tak dlatego że lubią one się strzepać podczas demontażu licznika.
grzegorz676 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 rozumiem, to tak jak mówisz profilaktycznie wymieniłem wszystkie na nowe, pomimo że stare jeszcze świeciły. No ale niestety te jedno miejsce nie świecie :/
jacek70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Może faktycznie styki pod żarówką zaśniedziałe?
fragless1 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) U mnie było podobnie. Zmieniłem żarówki i dalej ciemność była. Zostawiłem tak. I po jakimś czasie zaczęła świecić. Sama z siebie. Nie wiem o co chodziło. Edytowane 8 Lipca 2015 przez fragless1
jacek70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 U mnie było podobnie. Zmieniłem żarówki i dalej ciemność była. Zostawiłem tak. I po jakimś czasie zaczęła świecić. Sama z siebie. Nie wiem o co chodziło. Najprawdopodobniej o brak styku.
grzegorz676 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 dzisiaj w sumie zrobiłem 200km ale póki co samo z siebie nie zaświeciło Panowie ktoś ma jeszcze jakieś propozycje co może być nie tak ? Zamykam temat usterka sama się naprawiła, jeśli ktoś będzie miał podobną sytuacje jak ja polecam uzbroić się w cierpliwość
fragless1 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 No widzisz, a pisałem Ci o takiej sytuacji u mnie.
grzegorz676 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 No widzisz, a pisałem Ci o takiej sytuacji u mnie Tak wiem, wiem oby więcej takich usterek
jacek70 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Ale co było powodem? Bo nadal nie wiadomo.
grzegorz676 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 Niee mam pojęcia, oba te elementy przed wymianą żarówek się świeciły, jak wymieniłem profilaktycznie na nowe żarówki nie świeciły tylko te dwa miejsca. W sumie dziwne że oba z nich nie świeciły a nie np jeden... może jednak styki ale to jest dziwny zbieg okoliczności że akurat w tych dwóch miejscach a nie na przykład na obrotomierzu czy prędkościomierzu...
Rekomendowane odpowiedzi