dawid6693 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam. Jestem na etapie zakładania podświetlenia przestrzeni nóg i mam problem z podłączeniem. 1. Podłączenie tak aby zapalały się razem z lampkami w drzwiach. Gdzie znaleźć kable w aucie nie w drzwiach w których pojawia się napięcie po otwarciu drzwi? Czytałem na forum A3 że przy podstopnicy jest kostka z trzema kablami która zapala światło w podsufitce po otwarciu drzwi ale w A4 takiej kostki nie ma. 2. Podłączenia tak aby działały tak jak oświetlenie wnętrza i w ten sposób wolał bym to podłączyć. Najprostszy sposób wydaje mi się podłączenie do kabli idących własnie do lampki w podsufitce ale nie chciałbym ciągnąc kabla do lampki tylko dorwać się do tego gdzieś w okolicach podstopnicy a nie mogę zlokalizować który to kabel. Dodaje zdjęcie z kostkami przy podstopnicy: Robił ktoś już w taki sposób? Posiada ktoś jakiś schemat? Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie w podobnych tematach a szukałem sporo czasu dlatego zakładam nowy temat.
Pavetti Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Robić robił, nawet chyba w warsztacie na forum jest coś na ten temat, bo kojarzę, że czytałem, tylko teraz nasuwa się pytanie, po co w ogóle robić coś takiego? Jakbym już miał szukać źródła napięcia, to właśnie w podsufitce. /// Edyta, dobra mam już, sekunda szukania. Łap, punkt 4 Cię interesuje: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228149-diy-oswietlenie-wnetrza-led/ /// Edyta druga: W zasadzie w linku mamy przerabianie na ledy. Teraz się doczytałem :S Poszperam jeszcze. /// Trzecia Edyta: Myślę, że te wątki Cię zainteresują: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/319698-oswietlenie-wnetrza-i-drzwi/ konkretnie drugi post I to: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/301528-czujnik-otwarcia-drzwi-i-oswietlenie-drzwi/ też drugi post Edytowane 8 Lipca 2015 przez Pavetti
dawid6693 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 Ok ok dzięki ja juz mam lampki i zarowki założone i wyprowadzone kable a potrzebuje jedynie informacji pod jakie dwa kabelki się wpiąć bo mógłbym się pchac w drzwi i podłączyć pod lampki w drzwiach ale to rozwiązanie mi się trochę nie podoba. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Pavetti Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Właśnie takie rozwiązanie jest w ostatnim linku jaki Ci podrzuciłem Mi się wydaje, że albo czujnik otwarcia drzwi, albo pod lampkę w podsufitce. Innego rozwiązania osobiście nie widzę. Wiadomo, że roboty z tym będzie wtedy, ale najrozsądniej sprawdzić- jeżeli masz już podświetlanie drzwi- jaki przewód za to odpowiada już w środku, tylko gumę ściągnąć lekko i małymi kroczkami i wtedy rezać Ewentualnie sprawdzić jaki bezpiecznik działa za podświetlanie podsufitki i bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników
dawid6693 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 W drzwiach sam robiłem białe lampki także ogarniam temat z wiązką drzwi. Dobra to w takim razie chyba najlepiej będzie do podświetlenia wnętrza. Jutro zobaczę jak to wygląda z wpięciem za bezpiecznikiem. A ma ktoś jakiś schemat lampki w podsufitce? Bo jest tam 11 kabli w tej kostce i byłoby łatwiej Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
jacek70 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zawsze możesz to sprawdzić miernikiem lub po prostu żarówką. Może nawet uda Ci się znaleźć odpowiedni przewód w podstopnicy?
Rekomendowane odpowiedzi