Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 b7 2x s-line 2.0/USA/RNS-E LED/Tuba Q5 !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drzwi próg listwy........

Przejrzałem jeszcze raz cały Twój temat i całe fotostory z detailingu... Nie sprzedawaj :wink: A to co musiałbyś włożyć w 3.0tdi dorzuć do auta i będzie kox :wink:

Edytowane przez pksmlody

Opublikowano
  • Autor

Dużo przemawia za tym żeby nie sprzedawać, ale jeszcze więcej żeby sprzedać i kupić coś mocniejszego :)

Opublikowano

Policz sobie dobrze koszta kupna 3.0tdi, jego serwisu, utrzymania zdrowej serii a później dorzucenia KM i NM... A później zobacz co masz teraz, w jakim stanie, i ile $$ wrzuciłbyś żeby zrobić jakieś konkretne moce... Trochę można się zdziwić... :wink:

Opublikowano
  • Autor

Liczyłem już wszystko i wiem że koszta utrzymania są spore. Ale chciałbym również quattro a tu niestety go nie mam. Fakt dołożyć mogę, ale w jakiejś konkretnej firmie gdzie policzą tyle co warte jest auto :angry:

Opublikowano

Widzę że wybór jest prosty :) Nic tylko kibicować :)

Opublikowano

Kibicować i życzyć cierpliwości bo zdrowych 3.0 jest mało. Nie wiem czy nie lepiej kupić fajnie wyposażone z padniętym motorem za mniejsza kase i zrobić swap na świeżego cudc(jak dobrze pamiętam już chyba ma mniej wad niż asb czy bkn)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jest mało ale będę szukał i może znajdę Popatrz co pisałem przed chwila o dołożeniu q to samo tyczy się swapa silnika

Opublikowano

Wiadomo sprzedać swoje auto jest szkoda szczególnie jak włożyło sie sporo pracy, czasu i pieniędzy.

Jak Q to mozna rozważyć kupno BRD... Wiadomo dzwiekiem i mocą nie dorównuje 3.0...

Edytowane przez Norbas

Opublikowano
  • Autor

Trochę czasu poszło na sam detailing korekta lakieru, wnętrze ale to lubię robić, więc połączone przyjemne z pożytecznym :).

Co do BRD to tak średnio mi to podchodzi a tam też trzeba patrzeć na wtryski fakt faktem że rozrząd nie kosztuje tyle co w 3.0 ale pewnie są inne kosztowne bolączki

Opublikowano

Trochę czasu poszło na sam detailing korekta lakieru, wnętrze ale to lubię robić, więc połączone przyjemne z pożytecznym :).

Co do BRD to tak średnio mi to podchodzi a tam też trzeba patrzeć na wtryski fakt faktem że rozrząd nie kosztuje tyle co w 3.0 ale pewnie są inne kosztowne bolączki

Robisz napęd pompy oleju (700zł) pompki w BRD zazwyczaj sa po akcji serwisowej wymienione na nowe, więc jakichś specjalnych kosztów nie ma.

W 3.0tdi rozrząd 5tys wtryski 6tys więc wydatki spore, no ale wiadomo dźwięk 3.0tdi kultura pracy moc bez porównania z seryjnym 2.0 :)

Opublikowano
  • Autor

Za bardzo nastawiony jestem na 3.0 żeby teraz zmieniać decyzję.

Koszta są bardzo duże patrząc na wartość auta, ale dążę do tego żeby mieć auto które jeździe fajnie i ma przyjemny dla ucha dźwięk. Marzę o quattro od dawna ale nigdy nie mogłem się zdecydować na nic. Kupując to auto patrzyłem najbardziej na ekonomię teraz zdecydowałem ze to przechodzi na drugie miejsce.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym :) Nawet bardzo, miałem okazje przejechać się tym nowym 3 litrowym ale niestety plany są inne i pieniądze potrzebne na coś innego :) Ale auto prawdopodobnie zostanie w rodzinie bo mój tata jest już prawie zdecydowany

Opublikowano

Ale auto prawdopodobnie zostanie w rodzinie bo mój tata jest już prawie zdecydowany

:good:

Opublikowano

Chciałbym :) Nawet bardzo, miałem okazje przejechać się tym nowym 3 litrowym ale niestety plany są inne i pieniądze potrzebne na coś innego :) Ale auto prawdopodobnie zostanie w rodzinie bo mój tata jest już prawie zdecydowany

To jak szaleć to 4.2 kupuj, od razu wypas będzie :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niespodzianka pewnie od kolegów z forum, bo już to przerabiałem z tym że mi pojechało auto dzięki koledze klubowiczowi z forum i niestety tacy tu są i działają smutne ale prawdziwe.

czemu? trochę poczytałem i chwalili. rozmawiałem chwile z kolega w Niemczech który nakłada cały czas te powłoki i mówił że są wytrzymałe i dość proste w aplikacji a jako ze to będzie pierwsza aplikacja powłoki chodziło właśnie o to. Po kolejnej rozmowie doszedłem do wniosku ze odpuszczę narazie i zrobię to po finiszu w czasie gdy będę w stanie odstawić auto na dłuższy czas żeby powłoka dobrze związała.
zastanawiałem sie tez nad maxprotec o niej też chwilkę gadałem ale niby trudniejsza aplikacja. Tak naprawdę jeszcze mogę zmienić powłokę na coś innego ale czy warto? Pieniądze nie duże wiec na naukę w sam raz a jaki będzie efekt dowiem się niedługo.

także tego dzisiejsza niespodzianka 0e16b5355b0ad142dfd99845dc4b4e25.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy z klubu czy nie. Wątpię bo w samym Hanowerze w ostatnim czasie jest plaga kradzieży navi. Ubezpieczalnie mają ból d*py i szukają wymówek w wypłaceniu kasy. Teraz mam poważniejszy problem niż navi. Bo cudowne Niemieckie prawo mówi że na prywatnym parkingu przy sporze o stłuczkę zaczynamy z winą 50/50... :facepalm:

I pojechała :wink:
27857c4daf033d6e82181b8de37a82ad.jpg
Opublikowano

Smutny widok :(

Opublikowano

Zostaje w rodzinie czy poszła w świat ?

Jak tam poszukiwania 3.0 tdi :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Zostaje w rodzinie :wink:

Poszukiwania ciężko idą... Szukałem b7 nie ma nic. Szukam b8 albo a5. Jedną b8 znalazłem w super stanie i wypasie ale mojej się nie podoba kolor bo biała i pełne skóry :facepalm: