dmn Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Witam. Zanim zaczniecie na mnie naskakiwać że nie czytałem podobnych postów na forum to uprzedzę wasze sugestie gdyż takowych wiadomości szukałem. Niestety większość z nich nie pasuje do mojego problemu, a w pozostałych porady ograniczają się do płynu hamulcowego. Niedawno oddałem do warsztatu moje a4 (1997r, 1.6). Chciałem aby 'mechanik' wymienił łożysko (prawy-przód). Przy okazji okazało się, ze do wymiany nadaje sie również przegub. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt ze po odebraniu autka cały czas pali mi sie kontrolka ABS'u oraz czerwony wykrzyknik. Z tego co czytałem na forum to większości użytkowników ta kontrolka (głownie chodzi mi o wykrzyknik) gaśnie przy ponownym rozruchu, ewentualni po pewnym czasie. Niestety u mnie tak nie jest i sygnał ten pali się cały czas. Z czym to może być związane ? Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego oraz zużycie klocków. Obie sugestie odpadają. Przypuszczam, że może być to związane z abs'em. To jest pewna z możliwości. Proszę Was o wskazanie innych możliwych dolegliwości dla tego stanu rzeczy. Będzie mi wtedy latwiej zlokalizować usterkę. Serdecznie pozdrawiam.
miszczu_21 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Witam kolege prawdopodobnie podczas wymiany uszkodzili ci czujnik abs'u lub zle go zamontowali. PS Ktos kiedys pisal o podobnym problemie _________________________________________________ http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_czujnika_abs-t48025.0.html
grzes1150 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Czujniki ABSu są czułe na wstrząs więc jeśli ktoś używał tam młotka a czujnik nie został uprzednio zdemontowany to poprostu mógł powiedzieć papa
szkopek Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 samo zabrudzenie czujnika smarem moze zaklucic jego prace czasem wystarczy go przemyc i jest ok
macko25 Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 witam wszytskich.właśnie mam ten sam problem swieci kontrolka od absu i miga mi kontrola (!).co tu jest przyczyna narazie nic nie robiłem bo nie wiem co moze byc problemem.prosze o odpowiedz myśle ze ktoś mi tu pomoze to zarza na warsztat pojde i bede działałz gory dziękuje
matig7 Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 W 90% przypadków jest to wina czujnika. U mnie po wymianie łożyska było to samo. Musiałem nowy kupić (koszt zamiennika jakieś 90zł). Najlepiej podpiąć wcześniej vaga i się upewnić czy to to.
Rekomendowane odpowiedzi