Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Trzeszczenie plastików audi a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem Audi a4 b6 pół roku temu. Strasznie mi trzeszczą plastiki na większych nierównościach szczególnie boczki bagażnika z lewej i prawej strony tam gdzie są mocowania pasów i boczki drzwi ale to tylko czasem. Psikałem silikonem w sprayu i 0 efektu. Miał ktoś podobny problem? Dodam, że zawieszenie jest bardzo sztywne aż za bardzo chyba oryginał. Nie wiem czy to wina zużytej jakiejś poduszki czy coś ze takie siły są przenoszone na karoserię i jeszcze jeden problem jak jadę po autostardzie i nie ma to znaczenia czy 140 czy 200 czuć czasem takie mrowienie na podłodze. Kierownica 0 drgań nawet najmniejszych tylko właśnie to mrowienie( felgi proste 16, wyważane na poczatku sezonu). Pozdrawiam i proszę o rady

Opublikowano

Kupiłem Audi a4 b6 pół roku temu. Strasznie mi trzeszczą plastiki na większych nierównościach szczególnie boczki bagażnika z lewej i prawej strony tam gdzie są mocowania pasów i boczki drzwi ale to tylko czasem. Psikałem silikonem w sprayu i 0 efektu. Miał ktoś podobny problem?

Typowy problem. Sprawdź, gdzie dokładnie skrzypi - często roletę trzeba owinąć taśmą izolacyjną, albo parcianą. Kolejna sprawa to zestaw naprawczy rolety (koszt ok. 60 zł w ASO, który usztywnia roletę i nie pozwala jej wypadać na nierównościach). Znajdziesz kilka tematów na forum o tym - być może trzeba będzie zdjąć boczki i ponownie je osadzić, bo może ktoś je ściągał i źle założył?

Opublikowano

roleta jest wyjęta w celu wlaśnie wyeliminowania trzasków i mimo wyjętej rolety trzaska. Szczególnie jak auto postoi w sloncu i wtedy jadę to nie idze wytrzymać trzeszczy wszystko.

roleta wyjęta dawno. TO nie ona jest problemem. Trzeszczą na pewno boczki i czasem tez obicie drzwi . Szczególnie jak auto sie nagrzeje na sloncu

Opublikowano

To ja bym rozebrał, powymieniał spinki i porządnie zamontował ponownie.

Opublikowano

Osadź plastiki na smarze ( tylko dobrym nie wd) a powinno się poprawić.

Opublikowano

jaki dokładnie ten smar to posciagam wszystko i zaloze jeszcze raz . Mam smar w sprayu ale nic nie daje

Opublikowano

Zrob jak w japonczykach pianke pod panele uloz miedzy polaczenia

Opublikowano

Nie jesteś sam z tym problemem. Zwłaszcza w gorące dni coś mi strzela z tyłu - boczki bagażnika/słupki C. W kolejny weekend wezmę się za to, zamówiłem już nowe spinki, klamry etc. Zobaczymy, czy to coś da.

Opublikowano

daj znac czy pomoglo cos

Opublikowano (edytowane)

Musiałem niestety odłożyć kombinowanie, za gorąco było i szkoda było marnować pogodę ;)

Edytowane przez m1chal_p
Opublikowano

czasami rozbierając tapicerkę blaszki kolki sie delikatnie deformują i nie sa tak sztywne jak przy pierwszym montazu, buda auta delikatnie pracuje wiec powstaja piski trzaski itd, najlepiej kupić nowe spinki w aso i przesmarować kremem nivea

ja wymieniając podsufitkę z tapicerka na czarna S4 miałem delikatne piszczenie w upały na słupkach A przy szybie, wyciągnięciem posmarować kremem nivea , przejeździłem 6 miesiecy w tym zimę i zero pisków na dziurach i dolach

Opublikowano

Co Ty niby smarowałeś kremem? Te blaszki wchodzące w słupek?

Opublikowano

Blaszki, mocowania tych blaszek i dziury w karoserii