sodlerr12 Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam, posiadam Audi a4 b5 wyposażone w oryginalne światła xenonowe. Światła te bardzo słabo świecą, dodam, że mam zmatowione szkła lamp, czy to może być przyczyna tak słabego światła, czy może to wina czegoś innego ?
mlodziak22 Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 Masz pewnie wypalone odbłyśniki w soczewce, regeneracja albo wymiana na inne, ja w swoich bixenon w b6 mam soczewki z a4 b8,poszukaj na forum było już wiele razy omawiane.
jacek70 Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Ktoś na forum sprzedaje soczewki z b8 . Ponoć różnica w jasności jest duża. Wymień bo twoje się wypaliły.
sodlerr12 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) kupując soczewki z innego modelu będę musiał coś przebrać, żeby je założyć ? Edytowane 12 Lipca 2015 przez sodlerr12
mlodziak22 Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Oczywiście że będziesz musiał zrobić trochę rzeźby , w warsztacie jest chyba temat montażu innych soczewek bixenon np z Q7 do b5 poszukaj. Powiem Ci ze warto wymienić soczewki. Możesz lampy dać komuś kto tym się zajmuje i Ci ogarnie temat.
sodlerr12 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Opublikowano 13 Lipca 2015 Wiecie może kto by się podjął takiego zadania w okolicach Gorzowa Wielkopolskiego, bo ja to wolę za to się nie zabierać ? a są jakieś soczewki, które pasują do tych lamp bez przeróbek ?
Rekomendowane odpowiedzi