a4mwo Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 Jestem w trakcie wymiany tarcz i klocków. Przód ładnie poszedł, ale mam problem z tylnym zaciskiem. Mianowicie, nie chce się cofnąć tylny tloczek. Czy on jest wkręcany w lewą stronę czy w prawą? I druga sprawa, czy zacisk pasuje od przedlifta do polifta ?
Banan Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 Trzeba wciskac i wkrecać normalnie w prawo. W przedlifcie są żeliwne zaciski w polifcie alu.
a4mwo Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Opublikowano 23 Lipca 2015 Ale pasują p&p? Bo nie mogę za nic tloczka wcisnąć...
woj-o Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Nie pasują p&p. Z tego co się dowiedziałem inaczej przewody są prowadzone co do jarzma nie mam pewności - ja chciałem z Alu na żeliwne zmieniać :-$. Zaciski nie były zmienione przy lifcie tylko w lipiec sierpień 1997. Od vinu VDV w górę powinny już być Alu. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Lipca 2015 przez woj-o
Banan Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Ok rzeczywiscie - przepraszam za wprowadzenie w błąd
woj-o Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 A co do tloczka. Wyjmij go wyczyść, zobacz w jakim stanie uszczelniacz, pasta do tłoczkow i powinien wejść łatwo. Najlepiej dwie osoby do początkowej fazy ( ciężko jest samemu kręcić i rowno go docisnąć nim wejdzie na uszczelniacz i gwint. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
a4mwo Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Opublikowano 25 Lipca 2015 Wszystko już ogarnięte. Tloczek wymieniony na nowy wraz z uszczelniaczami. Śmiga jak należy ;-)
woj-o Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Super. W żeliwnych w tloczku też jest samoregulator ręcznego jak w Alu? Pytam bo u mnie ostatnio lewy lekko trzyma, cały zacisk czyszczony, tloczek jak lustro i dalej to samo. Myślę nad nowym tloczkiem Ale cały środek trzeba przełożyć. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lipca 2015 przez woj-o
Dev Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 konstrukcyjnie sa takie same masz zatarty trzpien od recznego w zacisku
grzegorzbanbury Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Ze tak zapytam :-) czy po regeneracji zacisku ruszajac trzpieniem od recznego tloczek ma sie wysuwac i chowac czy ma z kazdym ruchem wychodzic do przodu ?. Regenerowalem 2 tylne i jeden dziala tak a drugi inaczej....ma to znaczenie czy czegos nie nasmarowalem czy jak ? Z gory dzieki za odp Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
woj-o Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Dev. Dzięki za info. Trzpień od ręcznego i sam ręczny działa dobrze. Dźwignią ręcznego ręką ruszam i trzpien się wysuwa i chowa tak samo jak z prawej strony. Myślę że to wyklucza system ręcznego - chyba że się mylę. Dlatego zostaje uszczelniacz chociaż też jest taki sam i wymieniamy jednocześnie z prawą stroną. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lipca 2015 przez woj-o
Rekomendowane odpowiedzi