Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam-mam problem z brakiem mocy takjakby występowała dziura w gazie-brak płynnego przyspieszenia-dopiero po jakims czasie od wciśnięcia pedału gazu czuć nagły przyrost przyspieszenia-wymieniłem juz przepływomierz ( na nowy ) troszkę się poprawiło ale to nie jest to co było kiedyś-co jeszcze może być nie tak z moim AYM :(

Opublikowano

zrób log dynamiczne zapodaj na forum to ci pomożemy :wink4:

Opublikowano

Witam.

Na wstępie napiszę, że przeczytalem chyba całe forum o braku mocy i w moim przypadku nic nie pomaga :(

Auto stoi prawie od miesiąca. Cały czas brak mocy. Na początku VAG pokazywał zepsuty przepływomierz. Wymieniłem na nowiutki, a razem z nim też nowego EGR-a. A na komputerze dalej to samo :(

Dodam też, iż po odkręceniu katalizatora ( było przypuszczenie, że zapchany ) nic się nie zmieniło.

Mechanik robi co może, ja wydałem kupe pieniędzy a auto stoi :(

Proszę o pomoc. Brak mi już sił i kasy...

Z góry dzięki.

A4 B6 2.5 TDI (163km) 2003r

Opublikowano

kolego i jak udalo sie problem rozwiazac....?? mam dokladnie te same objawy co u ciebie wystepowaly(ten sam motor),nawet moja kobita to zauwazyla choc nic jej na ten temat nie mowilem.... ;(

z gory dzieki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

trzeba wykonac logi (odczyt parametrow pracy "online" - takze logi dynamiczne - czyli przy pelnym bucie) lub pojsc do wrozki

Logi mozna wykonac samodzielnie lub za nie komus zaplacic (ja tez sie na wszystkim nie znam... zaden wstyd)

Wazne zeby pamietac ze cieniac ograniczy sie do sprawdzenie odczytow bledow zapisanych w ECU - to 'troche' za malo...

pozdrawiam,

Przemek