Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] Tylny spryskiwacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mobilki mam taki sam problem jak Spanky a mianowicie nie leci mi płyn na tylną szybę tylko że to mi się stało w A4 B6. Wie ktoś którędy tu powinien przebiegać ten przewód doprowadzający ten płyn do spryskiwacza. Pompka pompuje gdzieś ten płyn bo czuć jego zapach w samochodzie wiedz myślę że musi być dziurawy, ale nie wiem gdzie go szukać pomóżcie :):a4fan:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 04-02-2007, 15:46 ]

wydzielony z działu warsztat :

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=2593

Opublikowano

Jeżeli to jednak nie było to, to może być to efektem złej jakości płynu do spryskiwaczy. My kupiliśmy płyn na orlenie i po jakimś czasie tj. w czwartek-piątek nie leciał płyn na tylną szybę, pompka pompowała, ale na szybę nic nie leciało, sprawdziłem z tatą progi, dywaniki itp. i wszystko suche. Następnego dnia przedni prawy spryskiwacz też nie działał. Jak się okazało, ten badziewiasty płyn z orlenu był tak zasyfiony, że pozatykał dysze, problem rozwiązaliśmy cienką igłą :>

Ogólnie to nie polecam kupowania płynów na stacjach, ten przypadek co wyżej opisałem, przez płyn z orlenu, a w wakacje jak na BP kupiliśmy płyn, to ten cały syf zatkał tą siatkę w zbiorniczku na płyn <która zresztą się sprawdziła i do zbiorniczka syf się nie dostał> i wlać się go nie dało, okazało się, że na siatce zrobiła się garaleta :polew:

Także, jeżeli okaże się, że wężyki całe, to warto przyjrzeć się jakości płynu ;)

Opublikowano

Odgrzeje kotleta może mnie nie powieszą. Mam problem z tylnym spryskiem. Usterke zlokalizowałem. Pękniety przewód mniej wiecej na srodku tylnej ostatniej szyby. Leje mi płyn na wzmacniacz. Mam pytanie jak rozebrac boczek zeby sie do niego dostac. Zlokalizowałem jedną srubkę w miejscu łączenia sie poziomego platku biegnącego równolegle pod tylną boczną szybą, a plastikiem pokrywającym ostani słupek. Czy to wszystko? Na co muszę uważać zeby niczego nie połamać??