Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przód A4 B7 Cabrio - taki sam jak w limo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szybkie pytanie.
Czy front w B7 cabrio jest taki sam jak w pozostałych wersjach nadwozia ?
Chodzi mi o lampy, zderzaki, błotniki, maskę ?

Opublikowano

Maska i błotniki są inne. Reszta dokładnie ta sama :)

W masce chyba tylko zawiasy są nieco inne, a w błotnikach brak jest przetłoczenia, które charakteryzują linię boczną B7-ek w wersji sedan i kombi.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Lampy, maska, błotniki inne, zmieniałem i wiem, pas przedni pasuje z sedana lub kombi, zderzak chyba też, ja mam akurat S-LINE. Cłodnice wentylatory też są takie same. Kupiłem auto z uszkodzonym przodem i kupowałem wszystko.

Opublikowano

Lampy, maska, błotniki inne,

Lampy są te same we wszystkich wersjach nadwoziowych B7 :exclamation:

Przerabiałem temat 2 lata temu :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lampy kolego są takie same jak każde b7.. Wymiana tylko blotnikow i maski... Maska jest dłuższa a błotniki wyższe porównując do b7 sedana czy kombi

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, muszę wymienić 3 elementy nadwozia i słyszę różne opinie...maska, prawy blotnik przod oraz zderzak, wyżej info mnie zmyliło

Błotniki przednie w cabrio są na 100% inne to wiem, ale słyszałem że maska jest ta sama w cabrio jak i w combi lub sedan...?

NIe mam z kim porównać swojej maski.

A dodatkowo że właśnie przedni zderzak nie pasuje. Już sam nie wiem, w B7 sedan/kombi jest większy wybór, nawet pod kolor.../

Może mi ktoś wysłąć w mm długość maski na środku od początku do końca przy szybie oraz i przy krawędzi od początku przy szybie do krawędzi przy lampie? Prośba o chociaż te dwa wymiary? No i jak z tym zderzakiem, pomóżcie ...

Opublikowano

Pas przedni, z wyjątkiem błotników i maski jest taki sam jak w sedanie i kombi :hi:

Pas przedni = lampy, kły (odboje), aluminiowa belka zderzaka, zderzak, wzmocnienie przednie (te z chłodnicami i wentylatorami), maska, błotniki.

Zderzak pasuje zwykły jak i S-line.

To samo tyczy się grilla.

Choć maska wg. ETKI jest dedykowana do cabrio (8H0 xxx xxx), to obiło mi się o uszy, że różnica pomiędzy nią a wersją przeznaczoną do limuzyny/avanta (8E0 xxx xxx) tkwi w zawiasach.

Ale tej rewelacji nie jestem w stanie zweryfikować.

Opublikowano

Dzięki BeyerBrown za wyczerpującą odpowiedź, :) oczywiście ciągle mówię o B7 Cabrio z 2006 roku.

A czy wiecie może jak zabrać się do wymiany dachu w całości, może wiecie, że jest jakaś instrukcja? z góry dziękuje,

pozdrowienia klubowicze :)

Edytowane przez Maciek0880

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Maska jest dłuższa a błotniki wyższe porównując do b7 sedana czy kombi

Maska jest ok.1 cm krótsza od sedan/kombi ale za to szersza o ok. 1 cm

Choć maska wg. ETKI jest dedykowana do cabrio (8H0 xxx xxx), to obiło mi się o uszy, że różnica pomiędzy nią a wersją przeznaczoną do limuzyny/avanta (8E0 xxx xxx) tkwi w zawiasach.

Ale tej rewelacji nie jestem w stanie zweryfikować.

Tak maska ma numer 8H0 i różni sie tym co napisałem powyżej.

Dodam ze maska nowa w Aso kosztuje lekko ponad 1900zl po rabacie idzie ja wyrwać za ok 1600 zł wiec nie opłaca sie kupować używki z Allegro ;)

Opublikowano

Witam, muszę wymienić 3 elementy nadwozia i słyszę różne opinie...maska, prawy blotnik przod oraz zderzak, wyżej info mnie zmyliło

Błotniki przednie w cabrio są na 100% inne to wiem, ale słyszałem że maska jest ta sama w cabrio jak i w combi lub sedan...?

NIe mam z kim porównać swojej maski.

A dodatkowo że właśnie przedni zderzak nie pasuje. Już sam nie wiem, w B7 sedan/kombi jest większy wybór, nawet pod kolor.../

Może mi ktoś wysłąć w mm długość maski na środku od początku do końca przy szybie oraz i przy krawędzi od początku przy szybie do krawędzi przy lampie? Prośba o chociaż te dwa wymiary? No i jak z tym zderzakiem, pomóżcie ...

Chcesz te długości zmierzone w Cabrio czy sedan-avant? Bo Cabrio mogę Ci pomierzyć.

Opublikowano

No to sprawa się wyjaśniła, inne błotniki to i inna maska :)

Ceny nowych masek są okrutne, kupując przez internet łatwo ją pomylić z wersją B6 a to dlatego, że w nich grill też już nie był częścią maski, jak w sedanie/avancie B6... :whistling:

Opublikowano

No to sprawa się wyjaśniła, inne błotniki to i inna maska :)

Ceny nowych masek są okrutne, kupując przez internet łatwo ją pomylić z wersją B6 a to dlatego, że w nich grill też już nie był częścią maski, jak w sedanie/avancie B6... :whistling:

Nie no maski na pierwszy rzut oka sa inne.

Co do ceny to wolałem kupić nowa niż dać za używana uszkodzona 1100-1200 zł bo po tyle na Allegro sa

Opublikowano

No jak ktoś się zna to od razu wyłapuje różnice :)

Chodziło mi o wstępną selekcję... w przypadku sedanów i kombiaków sprawa jest oczywista nawet dla Stevie Wondera :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak wygląda temat "pojemności" błotników cabrio vs limo? Zmieszczą koła o tych samych parametrach, czy są któreś szersze/pojemniejsze?

Opublikowano

Wszystko w środku (pod blachą) jest dokładnie takie same. różnią się tylko w/w elementami.

Opublikowano

o prosze,niezle....jako ciekawoste dodam ze rs6c5 a zwykle a6 to tez dwa inne auta,caly przod w RS6 jest dluzszy o 5cm,tazke nic nie pasuje ze zwylkego,nawet lampy :P kazde v8 a c5 jest inne od reszty palety silników w a6c5,to tylko taka ciekawostka :P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odnośnie tematu mam pytanie czy nadkola przednie sa takie same w cabrio jak w sedanie? Błotniki inne już sie dowiedziałem z tego tematu, a nie wiem jak nadkola

Opublikowano

Nadkola są inne wg. ETKI, zarówno w B6 jak i B7:

W B7 są nadkola tylko z włókniny: 8H0 821 171C/172C

W B6 są dostępne plastikowe lub z filcem:

tworzywo: 8H0 821 171/172 (4/6 cyl. benzynowe)

filc: 8H0 821 171A/172A (V8 benz, V6 diesel)

Jednak nie wszystko pod blachą jest takie same... ups :whistling:

Podejrzewam, że stare nadkola B6 powinny pasować do błotników B7. Ja kupiłem nowe od B7, więc na 100% nie powiem.

• 2 lata później...
Opublikowano

A czy może ktoś potwierdzić, czy maska przednia jest taka sama w kabriolecie w modelach B6 i B7?

EDIT:

Jednak są inne.

Edytowane przez Marcenao

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A mógł by ktoś napisać co potrzeba do przeróbki przodu w A4 cabrio na b7, prucz maski, blotnikow, zderzaka i lamp.