Bonzaty Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 witam wczoraj niechcący (znajomy mnie zagadał) wlałem vervy 98 zamiast vervy ON do 1,9 TDI 115 km na pompowtryskach. dolałem do pełna potem vervy ON i teraz w baku mam 8 litrów benzyny i 47 ON. czy mogę tak jechać czy powienem spuścić całość. z CPN-u dojechałem bez problemu ale to tylko 10 km. czy ktoś miał podobny przypadek? nic się nie stanie? doradzali mi żeby wyjeździć pół baku i potem znowu do pełna i już będzie oki.
Wihajster Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 nic nie powinno sie stac.....ale wyjezdzij pół baku i znowu do pełna ON
domelq Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 śmiało jedź, bez paniki, ale tak jak kolega wcześniej zaproponował, po jakimś czasie dolej ON
marbol Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 zimą wszyscy jeżdzimy na takim paliwie, bo ON zimowe to nic innego jak zwiększona zawartość benzyny bezpieczna norma to 10%. W Twoim przypadku jest o dużo więcej o ile już nie było wcześniej rozcieńczane, odrazu zawory ani tłoki sie nie wypalą, szybciej przytarły by się pompowtryski za sucho, rozcieńczaj, rozcieńczaj
henias1987 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 kumel tez sie pomylil ale skapnal sie dopiero jak mu auto stanelo zalal sama benzyne silnik wymienil i jak nowy akurat TDI to nie bylo
rookie Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 zalej ON i będzie cacy, też się walnąłem z tą Vervą
kwiatko Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Tak naprawdę to nic się nie stał na mroźne noce to idealna mieszanka :>
Bonzaty Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 zrobiłem już 200 km i widzę że na pewno jest trochę słabszy ale ogólnie to oki. widać też jak czasami na wolnych obrotach trochę skacze (minimalnie ale skacze). jak wszystko wyjeżdżę to napiszę jak było. dzięki za radę.
misiu 25 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 no niezle kumpel zalał 20l 98 do 1z we włoszech i pojechał mowił ze skubaniec teraz lepiej myka
mecenas61 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Kiedyś w takich przypadkach wlewało się 1 litr MIXOLU na zbiornik i było oki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi