Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRB+]Srebrny Resorak/S-line/Koło 19"/Eibach Sportline/Hebel320-288mm/Tunel USA/Bose/Kiera B8.5/153KM<>330Nm/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, kamil-vag napisał:

Mógłbyś się pokusić o foto do kalendarza ;)

Wysłane z Xiaomi Mi 4 LTE przy użyciu Tapatalka

Ciężko się przebić podczas głosowania ale pomyślimy ;) 

22 minuty temu, Bruuuum napisał:

Fajnie ;) Z czarną naklejką dalej bez problemu? ;)

Dalej bez problemu ;) Ponoć w wydziale komunikacji sami wydają czarne lub całe białe naklejki na blachy jeżeli o to poprosisz :decayed: Zresztą zaczynają pojawiać się wszelkie możliwe kolor :grin:

W październiku będę cisną przez DK oraz DE, także zobaczymy co tam się wydarzy :eusathink:W PL pewnie się to nie spodoba... 

Opublikowano

Dobre fotki! Też popieram pomysł podesłania do kalendarza ;)

Opublikowano

nr 3 albo 5 do kalendarza :thumbup1:

Z przewagą na 5 :naughty:

Opublikowano

5 fotka za bardzo poszalałeś z wyostrzeniem, zdecydowanie number trzy ! :thumbup1:

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki, że coś tam się podoba :)

6 godzin temu, kamil-vag napisał:

5 fotka za bardzo poszalałeś z wyostrzeniem, zdecydowanie number trzy ! :thumbup1:

No troszkę poleciałem ale kto co lubi :decayed:

DSC09202d.jpg

Jeszcze dwie fotki  z dzisiaj :grin:

DSC09257c1.jpg

DSC09262c.jpg

Opublikowano
  • Autor

W końcu przyleciały  jakieś graty oraz kilka kosmetyków do kolekcji  :kox: teraz tylko czasu potrzeba :decayed:

DSC09318c.jpg

Soczewki z B8.5 :kox:

DSC09322c.jpg

DSC09323c.jpg

Blutek, którego strasznie brakuje :cool1:

DSC09324c.jpg

DSC09328c.jpg

Żaróweczki japońskie w tablice rejestracyjną :naughty: Przy okazji Logo Audi oraz znaczki na drzwiach poleciały w czarny mat :decayed:

DSC09297c.jpg

DSC09300c.jpg

DSC09306c.jpg

DSC09309c.jpg

DSC09313c.jpg

DSC09316c.jpg

Teraz jeszcze pytanie do tych co mają pojęcie o soczewkach. Jak odróżnić prawą soczewkę od lewej :):hi: 

Opublikowano

:hi:

:thumbup1:Świetnie 

Co ty masz za aparat? Wyczytałem gdzieś ze kupiłeś coś dla siebie, nie pracujesz nim wiec kwotowo jest do przegryzienia a zdjęcia robisz mega:) mam w planach coś kupić, podziel się jaki masz aparat i obiektyw :)

Opublikowano
  • Autor
58 minut temu, WydRos napisał:

:hi:

:thumbup1:Świetnie 

Co ty masz za aparat? Wyczytałem gdzieś ze kupiłeś coś dla siebie, nie pracujesz nim wiec kwotowo jest do przegryzienia a zdjęcia robisz mega:) mam w planach coś kupić, podziel się jaki masz aparat i obiektyw :)

Sony SLT-A58 i do tego obiektyw SAL18552 z o średnicy 55mm ;) Czasami brakuje mu funkcji i lepszego obiektywu ale daje radę ;) 

33 minuty temu, kamil-vag napisał:

Super wyglądają te czarne dodatki :thumbup1:

Szukam jakieś dobrej folii na listwy drzwiowe oraz listwy szyb ;) Sporo tych folii na allegro ale nie mogę się zdecydować czy dać coś w macie czy w połysku... 

Opublikowano

Jeśli folia to tylko 3M

mam 0,5m na 152cm foli s120

satyna aluminium  z 3M

gdybys reflektowal na próbę to wal

kupilem tez oracal na przyciemnienie lamp, będę testował 

Opublikowano

Soczewki nie mają pewnie roznicy którą gdzie założysz, no i nie wiadomo czy kupujacy Ci wyslal prawą/lewą, w tych lampach to nie ma znaczenia :wink:

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, WydRos napisał:

Jeśli folia to tylko 3M

mam 0,5m na 152cm foli s120

satyna aluminium  z 3M

gdybys reflektowal na próbę to wal

kupilem tez oracal na przyciemnienie lamp, będę testował 

Satyna aluminium odpada ;) mimo wszystko dzięki za propozycję :hi: 

5 minut temu, KoJ@K napisał:

Soczewki nie mają pewnie roznicy którą gdzie założysz, no i nie wiadomo czy kupujacy Ci wyslal prawą/lewą, w tych lampach to nie ma znaczenia 

Myślałem, że ma to znaczenie. Na jednej jest wpisana markerem literka L a na drugiej nic. Ponadto na soczewkach jest wybite RV...  Chyba będę musiał napisać do Emila co i jak. Mati a napisz mi, na której stronie ma być wyższa przesłona. Po prawej stronie soczewki czy lewej. :) 

Opublikowano

Hmmm wyzsza przeslona masz na mysli ten taki schodek ?

_ /- 

Jeżeli o schodek Ci chodzi to ma wygladac mniej wiecej tak, jak wyzej dalem :wink: ale to raczej napewno by Ci anglikow nie przyslal przeciez. A w tych soczewkach przeslon sie nie obraca z eu na angliki.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, KoJ@K napisał:

Hmmm wyzsza przeslona masz na mysli ten taki schodek ?

_ /- 

Jeżeli o schodek Ci chodzi to ma wygladac mniej wiecej tak, jak wyzej dalem :wink: ale to raczej napewno by Ci anglikow nie przyslal przeciez. A w tych soczewkach przeslon sie nie obraca z eu na angliki.

Dokładnie o ten schodek mi chodziło. Jeszcze  sprawdziłem u Ciebie w temacie dla pewności jak one wygladają. :hi: 

Opublikowano

U mnie w tych Koito ta linia troszke się różni od tych z B8. Można powiedzieć, że są takie same, tylko że inne :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i jakoś poszło.... Soczewki z B8,5 na swoim miejscu :kox: 

DSC09432c.jpg

DSC09435c.jpg

DSC09445c.jpg

DSC09450c.jpg

Kilka zdjęć po operacji. Zdjęcia z przed jak świeciło na starej soczewce niestety nie ma. Ogólnie soczewka z B7  była przykurzona ale odbłyśnik był w bdb stanie ;) 

DSC09642c.jpg

DSC09655c.jpg

DSC09664c.jpg

DSC09665c.jpg

Wrażenia na plus. Wydaje mi się, że jest większy zakres światła rozproszony na boki no i długie są mocniejsze  :) 

Potem montaż blutka wraz z SDS :kox: SDS ruszył dopiero po zmianie softa. 

Rezanie troszkę wiązki i montaż blutka w schowku.... 

DSC09556c.jpg

DSC09636c.JPG

I w ten sposób pykło prawie 50kkm pod moimi skrzydłami :decayed: 

DSC09535c.jpg

Podziękowania dla kilku gostków, którzy wysłuchiwali mojego marudzenia :decayed::hi: 

Jeszcze pytanko do ogarniających temat blutka. Blutek z końcówką H ma pełną funkcjonalość ??? Mam problem ze zgraniem ksiązki telefonicznej :eusathink:

Opublikowano

Lampki teraz elegancko - ciemny srodek i te soczewki :thumbup1:

Łatwo się te lampy rozklejają? Do włożenia tych soczewek konieczna jest rozjebunda lampy, czy można to jakoś zrobić przez dekiel ?

Opublikowano
  • Autor

Z rozklejaniem lamp w b7 jest bajka. Dłużej ściąga się zderzak niż rozkleja lampy :decayed: Zeby soczki wyciągnąć trzeba lampy rozklejać, wyciągnąć wkład DRL i soczków, ściągnąć plastikową dekorację soczka i od tylca przyatakować 3 śrubki. Potem przekręcić soczewkę o 360 stopni i wyciągasz  :cool1: Problem miałem z dopasowaniem żarnik z B7 do soczka z B8 :facepalm: Ale Tomek podpowiedział, że jest manual do tego ;) 

Opublikowano
W dniu 10.09.2017 o 21:24, Norbas napisał:

Żaróweczki japońskie w tablice rejestracyjną :naughty: Przy okazji Logo Audi oraz znaczki na drzwiach poleciały w czarny mat :decayed:

DSC09297c.jpg

Teraz jeszcze pytanie do tych co mają pojęcie o soczewkach. Jak odróżnić prawą soczewkę od lewej :):hi: 

Czołem :hi:

zakres prac robi robotę :whistling: bardzo fajny ten twój resorak.

Zadowolony jesteś z tych żarówek do tablicy rejestracyjnej ? Też je kiedyś kupiłem i mi jakoś świeciły na jakiś odcień zieleni w nocy i wylądowały w koszu. U ciebie to jakoś lepiej wygląda na zdjęciach.

Te do DRL też testuje :naughty: ale jakoś jeszcze nie mam zdania.

Pozdrawiam

Opublikowano
11 minut temu, Norbas napisał:

Problem miałem z dopasowaniem żarnik z B7 do soczka z B8 :facepalm: Ale Tomek podpowiedział, że jest manual do tego ;) 

Tam z tego co pamiętam wystarczy dogiąć małą alu wypustkę. Sprostuj bo też mnie czeka wymiana soczewki. ; )