Bartas93 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Podczas jazdy do stolicy z zachodniopomorskiego pękł mi pasek alternatora 15 km od celu podróży. Jakoś dojechalem ale musze go do poniedziałku założyć. Czy może mi ktoś udzielić instruktażu albo pomoc w założeniu go? Teraz znajduje się w Ursusie, Jutro kupie pasek i mogę zaciągnąć auto gdzie trzeba... Silnik 1.9 tdi afn Pozdrawiam i liczę na pomoc Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Bartas93
robert 3024 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Tu masz schemat założenia paska http://images26.fotosik.pl/323/55daeb3f3dc70e42.jpg
Bartas93 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Co mi do tego jeszcze potrzebne bo jestem laikiem w takich sprawach? jakaś instrukcje macie? Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
Onkel Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 To lepiej znajdź kogoś kto Ci założy, koszt założenia paska nie powinien być duży
szper11 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jeśli dobrze pamietam klucz 15mm do zluzowania napinacza i imbus 6mm do poluzowania napinacza od paska klimy no i sprytne ręce. Nic więcej nie musisz rozkręcać chyba że masz osłonę pod silnikiem to trzeba ją ściągnąć.
markus85 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 20 min, roboty,najgorzej z poluzowaniem paska od klimy bo tam słaby dostęp. Jak trochę dłubiesz sam to zrobisz, troszkę gimnastyki i po robocie.
jacek70 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Niby proste ale jak tego nie robiłeś to skorzystaj z warsztatu. Tak dla spokoju.
Bartas93 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zrobiłem w sobotę ale dopiero mam dostęp do sieci.. Pasek, paskiem ale padł jeszcze alternator.. Na szczęście udało mi się naprawić i wrócić do domu Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi