Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima zanika przy większych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Sam czekam na jakieś wiadomości także Ci nie pomogę. U mnie np jak.stoi w cieniu samochód to klima dziala idealnie. Nie wiem co może być u mnie przyczyną.

Opublikowano

Witam podpinam sie pod temat ja mam dokładnie tak samo. ale zauważyłem że nawet nie chodzi o obroty silnika tylko o obciążenie jakie silnik dostaje. gdy jadę pod górę to klima przestaje działać jak jadę z góry to działa i powiedzmy że tu i tu mam 2tys obrotów. ja już tak 3 lata jezdżę i fachowcy od klimatyzacji nie wiedza o co chodzi. raz słyszałem ze komputer wyłącza sprężarkę żeby maksymalnie wykorzystać moc silnika ja mam silnik AVB 1.9 tdi 101 km. normalnie to nie przeszkadza ale gdy na zewnątrz jest 38stopni i kilka kilometrów pod górkę sie jedzie to trzeba okna otwierać :(

Opublikowano

silnik wyłącza klime jak jest duże zapotrzebowanie na moc, np podczas przyspieszania...

Można to wyłączyć w adatacjach klimatronika (kanał 03 zmiana z 1 na 0) więcej info o tym znajdziesz tu http://workshop-manuals.com/audi/a4_sedan/v6-3.2l_%28bkh%29/heating_and_air_conditioning/control_module_hvac/component_information/testing_and_inspection/programming_and_relearning/adaptation_of_a/c_control_head_climatronic_control_module/designated_adaptation_channels_overview/page_10327/

Opublikowano

No i bęc... u mnie sprawa rozwiązana :( Kompresor klimatyzacji skończył żywot zajebując cały układ w opiłki... Do wymiany kompresor, chłodnica, osuszacz i czyszczenie układu ok 1.5k pln.. W tym roku wole taki hajs przeznaczyć na tatuaż. Klima poczeka... Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Haha, dobre podejście!

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 10.08.2015 o 23:05, jozin3k napisał:

Witam, posiadam audiczke 2006 rok mam problem mianowicie przy większych obrotach z tego co zauważyłem i w te upalne dni klima wydaje się jak by zanikala w te upalne dni na postoju gdy stoję na światłach to nagle wraca klima. Natomiast jak jest chłodny wieczór to przy większych obrotach działa dobrze czuć te zimno. Proszę o pomoc byłem sprawdzić czynnik szczelnosc wszystko mam sprawne co może być przyczyną?

Witam, temat stary ale może ktoś się uporał z problemem? U mnie to samo tyle że nowa sprężarka na pokładzie.

• 1 rok później...
Opublikowano

I jak znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu.

U mnie też klima działa tylko  na wolnych obrotach po dodaniu gazu spada ciśnienie w układzie i wyłącza się wentylator. 

Opublikowano

Do sprawdzenia błędy w ECU i w sterowniku klimatyzacji. Powodów.moze być kilka, od walniętego czujnika temperatury silnika, przez czujnik ciśnienia klimy w skraplaczu (chłodnicy klimy) po czujnik temperatury silnika, czy sam kompresor. Trzeba też sprawdzić wartości na wolnych obrotach w sterowniku klimy.