Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Skrzypienie - przednie zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy gdzie ci piszczy, mi pomogło jak zaaplikowałem w dwa sworznie wahaczy dolnych, bliższe zwrotnicy przy kole.

Opublikowano

Dziś odebrałem samochód od mechanika. Objaw: piszczenie przy skręcie w prawo. Rozwiązanie: pękła jakaś gumka (śr. 1 cm, dł. ok 3cm taka harmonijka) przy hamulcu i dostał się syf. Wszystko oczyszczone, wymieniona gumka i nie piszczy. Za wszystko zapłaciłem 10 zł . :hi:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

mi piszczy przy skrecaniu, na wybojach i podczas jazdy w słoneczne ciepłe dni.jak jest wilgotno to cisza.co to moze byc? wahacze dobre

Opublikowano
mi piszczy przy skrecaniu, na wybojach i podczas jazdy w słoneczne ciepłe dni.jak jest wilgotno to cisza.co to moze byc? wahacze dobre

wachacz :>

Opublikowano

Mi piszczy przez skręcaniu i na wybojach (w ciepłe dni :decayed:)prawy dolny przedni wahacz przy zwrotnicy , widać że nie jest równoległy do zwrotnic tak jak lewy....tylko jest trochę bardziej nachylony do tyłu , pewnie się wybiły gumy na sworzniu... czy można tak jeździć jeszcze chwilę ? chyba się nie urwie ten sworzeń przy zwrotnicy ? zamierzam wymieniać go za miesiac...ponieważ nie mam czasu teraz i musi piszczeć :confused4:[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2011, 10:30_________________________________________________

wjeżdżasz autem na kanał , trzymasz po kolei każdy sworzeń a druga osoba szarpie autem tak żeby piszczało/skrzypiało i napewno wyczujesz gdzie piszczy takie przerywane drgania czuć (bo na słuch ciężko wyczuć który wachacz piszczy):) bynajmniej ja tak u siebie wyczułem który wahacz i gdzie piszczy , prysnąłem wd40 lecz to starczyło na jakieś 3 bujnięcia autem :decayed:

Opublikowano

Nie koniecznie wszystkie wahacze do wymiany :> Ja mam jeden do wymiany , lecz będę zmieniał za miesiąc i żeby nie skrzypiało mi to wziąłem dzisiaj strzykawkę z grubą igłą , nabrałem oleju i wstrzyknąłem oleju w gumy sworzni wahacza przy zwrotnicy i skrzypienie ustało :> spróbuj tak u siebie , jeśli wahacz niema luzu ale tylko skrzypi to może nie trzeba będzie wymieniać , umnie ma luz i skrzypi więc będę musiał wymienić .

Opublikowano

No nie ma luzu, bo było sprawdzane ale wstrzykiwane tez kiedys było, dokładnie jakis rok temu i w tym roku po zimie jest to samo w ciepłe suche dni

Opublikowano

Jak rok ci nie skrzypiało to wstrzyknij jeszcze raz oleju i jeszcze rok polatasz :>

Opublikowano

ale jak wstrzykujecie to przebijacie tą gumę igłą?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

tak , ale przebijać z tej strony by woda nie wlatywała... umnie wachacz był walnięty i już metal o metal tarł i piszcało widac było odrazu że wachacz nie sti równolegle do zwrotnicy... a luzu nie miał , wymieniłem i jest już ok nie piszczy .

Opublikowano

..po igle będzie bardzo mały otwór...a lepiej spróbować nasmarować niż wymieniać

Opublikowano

polecam wymianę wszystkich wahaczy... wymieniłem jeden i siadł następny to wymieniłem cały komplet firmy meyle dałem 1200zł i do tego nowe amorki z przodu i z tyłu całość wyszła mnie 2300zł a wymieniałem sam . lepiej zainwestować i wiedzieć na czym się jeździ , teraz mam pewność że pojeżdżę "chwilę" na tym zawieszeniu . Mechanik mi powiedział że zawieszenie mi siadło przez to że mam szersze i niższe opony niż seryjne... 225/45 17" , lecz lepiej sie jeździ na takich kółkach . na zimę kupiłem 16" 205/55

Opublikowano

Smar a jeszcze lepiej WD40 wstrzyknac strzykawka w gumowa tulejke i bedzie okk :cool:

Potwierdzam tez tak miałem ,ale wstrzykniecie trzeba powtarzac z 3-4 razy