Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Skrzypienie - przednie zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a ja mam takie pytanie już dzisiaj porozbierałem i niemoge stwierdzić mi coś szczela prednie lewe koło Zawieszenie wymieniałem na MS 20 grudnia zrobiłem z 6tyś km

i już niewiem na postoju jak kręce to dzoiwny odglos oddaje aja wysiadne z auta i zaczne bujać to szczela jak ogranicznik w drzwiach..

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi jak się wymienia dolny wahacz tzw. banan. Czy śruby od tulei met.-gumowej dokręca się na podniesionym aucie, czy jak stoi na ziemi ?

Przemek - popracuj nad pisownią.

szczela=strzela

A reszta to jakaś kaligrafia ?

Opublikowano

mam taki sam problem ze skrzypieniem w przednim zawieszeniu, spryskałem już WD40 wszystkie uszczelki i lewa strona przestała, a prawa skrzypi głośniej niż wcześniej. Poczekam jeszcze trochę, mam nadzieję że stan prawego zawieszenia też się poprawi.

Opublikowano

W moim klamocie skrzypi tuleja met.-gum. banana. WD40 pomaga na kilka dni. Najciekawsze jest to, że skrzypi jak pada deszcz ;)

Niech ktoś mi odpowie na mój poprzedni post. Niebawem jade do mechanika i nie chce żeby coś spier...ł :wallbash:

Opublikowano

Zawieszenie skreca sie jak samochod stoi juz na glebie.

Opublikowano

Smar a jeszcze lepiej WD40 wstrzyknac strzykawka w gumowa tulejke i bedzie okk :cool:

sprawdzone, pomaga[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2010, 23:08_________________________________________________

Smar a jeszcze lepiej WD40 wstrzyknac strzykawka w gumowa tulejke i bedzie okk :cool:

sprawdzone, pomaga

lepiej smar bo wd40 odpraruje szybko

Opublikowano

sprawdzone, pomaga[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2010, 23:08_________________________________________________

sprawdzone, pomaga

Panowie jaki konkretnie polecacie smar?

Opublikowano

posmaruj takim jaki masz :) tylko wstrzyknij go tam w miare dużo ( z wyczuciem :naughty: ) ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy te trzeszczeni to kwalifikuje się do wymiany wachacz,sprawdzić który i będzie okey,tak miałem i po kłopocie.

Opublikowano

Panowie u mnie też skrzypiało :wallbash:. Nikt nie mógł tego zlokalizować, byłem na szarpakach, sprawdzał 20 min i nic. Dostałem namiar do magików, pojechałem dzisiaj i okazało się, że to wahacz dolny przedni z prawej strony. Szybka wymianka (30 min) i po kłopocie. :> :notworthy: koszt wahacza i robota 200zł. pozdro

Opublikowano

Witam,

też mam problem ze skrzypiącym przodem. Byłem u mechanika, wymienił mi stabilizatory oraz z prawej strony auta dolny wahacz. Skrzypienie po prawej stronie ustąpiło. Jednak po lewej stronie od razu po wymianie i przejechaniu paru km zaczęło ponownie strasznie skrzypieć. Mechanik zasugerował, że pewnie i po lewej stronie trzeba wymienić któryś wahacz. Z tym, że sprawa się skomplikowała. Dziś wsiadam do auta, jadę i cisza... Wysiadłem, zacząłem uginać lewą stronę samochodu, no i niby skrzypi, ale znacznie mniej. Podczas jady raczej cicho... skrzypienie słychać gdy ruszam.

No i co teraz zrobić. Bawić się w wymianę wahacza po lewej stronie, czy liczyć że coś się dotarło i będzie ok??? Czy mógł na początku skrzypieć nowy stabilizator, a po przejechaniu większej ilości km jakoś się dotarł i będzie spokój???

Czy raczej nie ma co liczyć, że samo ustąpi i prędzej czy później mocne, uciążliwe skrzypienie powróci?

Z góry dzięki za porady.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Mogą to być stabilizatory jak ci skręcał na podniesionym zawieszeniu. Powinno się skręcać na opuszczonym. A druga sprawa to zależy jakie Ci założył stabilizatory, jak jakieś kiepskie to może skrzypieć. A jak podniesiesz sobie lewą stronę to sprawdź czy żaden wahacz nie ma luzów.

Opublikowano

Gadałem z facetem przez telefon. Powiedział, że najprawdopodobniej i z lewej strony któryś wahacz do wymianny. Miałem do niego jechać, ale że zaczął mniej skzypieć to ustaliliśmy że wybiorę się gdy będzie to bardziej uciążliwe. No i niestety, powoli słyszę go coraz mocniej. Także termin wizyty się zbliża.

Opublikowano

Mi też skrzypiało, ale powodem była wywalona "poduszka" pod skrzynią. Po wymianie elegancko się jeździ, no i nie ma takiego luzu, to dobijało człowieka.

Opublikowano

Panowie. Wymieniłem całe zawieszenie. Przy skręceniu w prawo skrzypi jak cholera. Przed wymiana też skrzypiało, ale nie aż tak jak teraz po wymianie. Szału można dostać. Może doradzicie co to może być. Dodam, że tarcze i klocki wymienione w zeszłym roku.

Opublikowano

U mnie skrzypi tak że ludzie się oglądają :kwasny: ale zlokalizowałem to usterką jest walnięty sworzeń w bananie i wahaczu prostym z prawej strony. Niestety ale już 3 raz muszę to naprawiać. :wallbash:

Opublikowano

Panowie. Wymieniłem całe zawieszenie. Przy skręceniu w prawo skrzypi jak cholera. Przed wymiana też skrzypiało, ale nie aż tak jak teraz po wymianie. Szału można dostać. Może doradzicie co to może być. Dodam, że tarcze i klocki wymienione w zeszłym roku.

Kolego jak nic nie pomaga to zobacz jeszcze drążek kierowniczy (nie końcówkę) - musisz zdjąć osłonę z maglownicy i tam kulę trochę posmarować - lubi tam skrzypieć. Powodzenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Zastrzyk sanitariusza" pomógł,ciekawe na jak długo? :cool1:

Opublikowano

Kolego jak nic nie pomaga to zobacz jeszcze drążek kierowniczy (nie końcówkę) - musisz zdjąć osłonę z maglownicy i tam kulę trochę posmarować - lubi tam skrzypieć. Powodzenia

Nie omieszkam i to przesmarować :)

Opublikowano

sprawdzone, pomaga

Panowie ma ktoś może foto gdzie wstrzyknąć ten smar :mysli: