bolek 78 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Witam.Od kiedy zacząłem używać klimy ,zauważyłem olej na chłodnicy klimatyzacji.Na początku myślałem ,że to jakieś zanieczyszczenie ,(sam nie wiem po czym) ale jak drugi i trzeci raz wycierałem chłodnice i dalej jest zasyfiona ,to chyba coś nie tak? Miał ktoś podobny przypadek?
jacek70 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 A jak działa klima? nie masz wrażenia że coraz słabiej? Olej jest prawdopodobnie z układu , a to wskazuje na nieszczelność. Dobrze byłoby podjechać do klimiarza na sprawdzenie szczelności układu.
bolek 78 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Dzięki kolego za podpowiedź .
SnOOpie Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Tez tak miałem i niestety u mnie chłodnica była do wymiany. A próba szczelności po 3h nic nie pokazała wiec klimiarz nabil układ i dopiero po kilku dniach okazało sie, ze czynnik ucieka. Dlatego warto tę próbę szczelności wydłużyć do kilku dni i wtedy sprawdzić ciśnienie.
bolek 78 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dzięki za radę,ja chłodnice mam nową ,więc myślę, że powinna być szczelna.
Rekomendowane odpowiedzi