grzesiek2610 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Witam.Muszę wymienić lampy przednie w moim audi i proszę doradźcie jakie.Czytałem że najlepiej valeo,ale na alegro same używki.Jakie nówki zamienniki kupić żeby przyzwoicie świeciło. Co powiecie o tych http://allegro.pl/audi-a4-b5-99-01-lift-lampy-reflektory-kmpl-i5601557146.html ?
bialy986 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Śledź forum,czasami ktoś sprzedaje.W tej cenie ostatnio kupiłem valeo w bardzo dobrym stanie.A z zamiennikami to wiesz-różnie bywa. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
wesz82 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Problem w używce jest takiz ze odbłysnik w soczewce czesto tj w 80% jest wypalony a co z tym idzie lampy nie swieca tak jak powinny... Ja bym brał te lampy bo masz 2 tyg na oddanie wtedy sam zadecydujesz jak iej jakosci sa. Fakt przydałby sie ktos kto ma te lampy przez dłuzej wtedy mozna by dowiedziec sie jak plasik reaguje na atmosfere... Czemu chcesz wymieniac lampy???
grzesiek2610 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Dzięki.Lampy są już wypalone,praktycznie nic już nie widać.A używki odpadają,tak jak kolega pisze,często są wypalone.
Trzesio Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tylko ori są jakościwo lepsze jeśli masz takie lampy to wystarczy polerka odbłyśnika w soczewce lub wymiana soczewkę wyciągniesz bez problemu w 3 częściach z lampy
wesz82 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Sa tez zakłady co regeneruja odbłysniki i to moim zdaniem jak nie masz zamiaru nic robic wiecej z lampa najlepsza opcja. Kupisz lampe uzywke okaże sie taka sama a zamienniki sa jakie są. Mam 1 ori soczewke wraz z odbłysnikiem w super stanie i 2 szt od paska ale musiałby zobaczyć czy taką samą mają podstawe... Czy wyjdzie odbłyśnik nie wiem zawsze wyciagałaem go bez tylnej czesci lampy ale skoro kolega tak pisze to pewnie tak jest.
grzesiek2610 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zamówiłem na allegro lampy depo za 450 zł komplet.Mam nadzieję że w miarę dobrze będą świeciły. Doradźcie jeszcze jakie żarówki kupić,żeby tych lamp nie wypalić.
wesz82 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Oczywiście napisz jak sie sprawują te lampy... Żarówki zwykłe nie żadne plusy itd bo im więcej światła tym gorzej dostaje odbłyśnik. Przede wszystkim nie montuj żadnych pseudo ksenonów tj przetwornic itd bo jak byś zobaczył co po 5 latach użytkowania robi taki zestaw z odbłyśnikiem to byś się załamał :decayed:
grzesiek2610 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Myślałem o tych http://allegro.pl/h7-tungsram-megalight-ultra-120-swiatla-2szt-f-v-i4849488914.html,ale rozumie,że to zły pomysł?Jakiej firmy kupić,żeby dobrze świeciły?Bo te tanie z kauflandu czy biedronki są do bani.A jakie żarówki macie w halogenach?Zwykła h7 czy jakiś specjalny halogen?Bo też mam żarówki do wymiany.
kafarek Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja kupiłem samochód co miały już wsadzone DEPO, świeciły znakomicie
grzesiek2610 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 Lampy zamontowane,ustawione na stacji kontroli i świecą rewelacyjnie,mam nadzieję,że długo tak będzie.Mam tylko mały problem z prawym silniczkiem,nie wiem czy jest spalony czy coś innego,ale nie działa,a nie wiem czy działał przed wymianą lamp.
Rekomendowane odpowiedzi