15lolo Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 witam koledzy mam otoz problem. po zamknięciu auta , nie przechodzi ono wtryb uspienia, (także rns-e org montowane chodzi non stop (slyszę wentylator)) efektem jest rano rozładowane aku od czego zacząc wszytskie zamki sie zamykają, alarm uzbrojony
TOM3K Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 przez chwile to normalne że chodzi do czasu wyłączenia się CAN-ów, możesz masz gdzieś te CAN-y uszkodzone
Robero321 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Kiedy wejdziesz do samochodu zawsze będzie chodził RNS uruchamia się w tej samej sekundzie kiedy otworzysz drzwi. Żeby sprawdzić czy RNS się całkowicie wygasza powinieneś się zamknąć w samochodzie i odczekać do kilku minut. jest kilka urządzeń które mogą powodować że can nie przejdzie w stan uśpienia po zamknięciu samochodu telefon, tuner tv, i tp. U mnie np. nie wygaszał się can bo była odpięta słuchawka od telefonu pokładowego. Po wykodowaniu i odpięciu tv wygasza się wszystko po około minucie od zmkniecia
15lolo Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 koleg roberto321 odpisz mi na pw chyba wtym bd twkil problem ps u mnie jest org rnse z 04 fabrycznie zamontowany wszyscy podaja aby zmostkowac pin 16 z pinem 15 (zasilania), w kosci D (czarna 8 pin) a u mnie 16 jest wolny (15 zas stala po 30 zacisku ))
Robero321 Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Nie pamiętam gdzieś na forum czy w Internecie znalazłem w którym to jest miejscu odjąłem od ogólnej wartości wartość odpowiedzialną za telefon i jeszcze cały telematick który również był na pokładzie a tuner tv analogowej po prostu odpiąłem z zasilania. Doszedłem do tego po wpięciu amperomierza w przewód plusowy akumulatora zamknięciu "sztucznym zamków" czyli zamki były zamknięte ale drzwi otwarte i po kolei wyciągałem bezpieczniki i doszedłem po bezpieczniku że to moduł telefonu i telematica się nie wygaszał bo brakowało mu słuchawki. Też tak możesz sprawdzić będziesz miał pewność Jeśli miałeś ori RNS-E to nic nie musisz mostkować Edytowane 13 Września 2015 przez Robero321
Rekomendowane odpowiedzi