patryk2293 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Witam, mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku glownie po postoju. Podpialem po Vaga i w bloku pomiarowym pokazuje na rozgrzanym silniku 90 i 19,5 stopnia z czego ta druga wartosc sie nie zmienia. Czujnik temp. uszkodzony? oznaczenie silnika adp
koloboro Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 19.5 to pewnie temperatura powietrza
patryk2293 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 Tak to była temperatura powietrza pomylilem się. Znalazłem jeszcze jeden odczyt temperatury i okazlo sie że jest zbliżona z tą pierwsza. Co to może być z tym odpalaniem? Wymienione zostały: pompka paliwa i filtr, sonda lambda, kopułka i palec, świece i przewody wtryski sprawdzone, są ok, reduktor nie puszcza, Vag pokazuje: blad przepływomierza ale już tak mam ze dwa lata i palil na strzal bląd pamięci Rom spalanie stukowe na 3 cylindrze - sporadyczny mechanicy rozkladaja ręce, każdy mowi cos innego. Ma ktoś pomysł?
koloboro Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Czy błędy wracaja po wukasowaniu?
kafarek Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 A te świece to dobre wsadziłeś? Może coś z pompka paliwa masz ? Jak latasz na gazie czasami bywa ze siadaja pompy
patryk2293 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Pompka nowka zalozona tydzien temu, świece dobre. Nie wim co to moze byc błędy wracaja Edytowane 11 Września 2015 przez patryk2293
Rekomendowane odpowiedzi