Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie odnosnie ssania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy odpale moja audice nawet w upalne dni po 30 stopni to wlacza sie na ssaniu i chodzi tak przez okolo 2 minuty i pozniej odbroty spadaja.

Dodam jeszcze ze gdy ssanie sie wylaczy to slinikiem lekko poszarpuje. Wiecie moze jaka jest przyczyna z gory dzienks :D

Opublikowano

ja przy upalach 30-40 stopniowych przy odpalaniu auta w garazu rowniez mialem zalaczone ssanie(trwało po prostu ono krócej), jak dla mnie ok jesli to bylo odpalanie po nocy, czy po dluzszym odpoczynku

Edytowane przez uszolek

Opublikowano
  • Autor

No to bylo po dluzszym odpoczynku, czyli mowisz ze wszystko powinno byc Ok ?

Opublikowano

jak najbardziej

Opublikowano

Mam to samo w 1.8 ADR ssanie po dłuzszym postoju włacza sie nawet przy wysokiej temp. powietrza, tylko działa krócej. obroty utrzumuja sie na 1100 tak mniej wiecej a potem spadaja po minucie zaleznie od temp. na 800 i tak poprostu te modele maja, wszytko masz ok.

Opublikowano

Tak ma być , po to jest ssanie. Co innego jak falują obroty . Wtedy trzeba szukać bo może być wiele powodów.

Opublikowano

teź mam tak samo w aucie żony

Opublikowano

Też mam tak, tylko że jak było zimno na dworze to się nie włączało w ogóle. A jak u Was jak zimno?

Opublikowano

jak jest zimno to powinno sie obowiazkowo zalaczac, wtedy silnik pracuje na bogatszej mieszance(na przyslowiowium ssaniu) zeby jak najszybciej zlapac temperature robocza

Opublikowano

U mnie w zimie to ssanie wcale nie działa dłużej niż latem... Też chwila moment i obroty spadają do ok 800.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie.koledzy tez mam 1.8adr i czy jest -10 czy +30 stopni to ssanie nie spada przez okolo 2 min.wydaje mi sie ze to troche za dlugo.

Opublikowano

Podepne sie.koledzy tez mam 1.8adr i czy jest -10 czy +30 stopni to ssanie nie spada przez okolo 2 min.wydaje mi sie ze to troche za dlugo.

źle Ci sie wydaje :facepalm:

Opublikowano

Wczesniej jezdzilem innymi markmi i ssanie po kilkunastu sekundach spadalo.zima to jeszcze ok ale latem jak jest ponad 30st?

Opublikowano

chcesz to szukaj usterki na siłe, jak ja Ci mówie, że mam tez ssanie w lecie przy 30 jak i przy -10 w zimie i paru innych kolegów to chyba wystarczajacy dowód i nie sądze aby każdy miał tą samą usterke na raz...

Opublikowano

Ok.dzieki za info.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w lato u mnie też się włącza ale wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza w zime dłużej normalnie :)

Opublikowano

wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza

właśnie po to jest ssanie żeby ogarnąć silnik przed jazdą. takimi zabiegami troszkę szkodzisz moim zdaniem, 30 sekund nikogo nie zbawi przecież.

Opublikowano

w lato u mnie też się włącza ale wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza w zime dłużej normalnie :)

Czyli prawidłowo bo tak właśnie to ma działać.

Opublikowano

No bez przesady nie robie tego od razu po odpaleniu czekam chwile i nic nie szkodzę bo co miał bym zaszkodzić przeciesz nie trzymam nogi na gazie bóg wie do ilu obrotów go kręce to wystary naprawde 1-2 mm wskazówka może skoczy o max 200 (w sumie zimą gdy olej jest gęstrzy to nawet może pomudz gdy jest słabsze smarowanie) bo w sumie nawet jeśli byś tak zrobił po odpaleniu to i tak ssanie się nie wyłączy poprostu trzeba wyczuć ten moment kiedy wiesz że jak tak zrobisz to puści :)

Opublikowano

Dzisiaj mierzyłem czas po zapaleniu silnika .Rano 9.00 po zapaleniu ssanie było przez 1.5 minuty. Temp.na zewnątrz +5°