Karolek1997 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Czesc, moje radio nie zapamietuje stacji po wyjęciu kluczyka. Co ciekawe - następuje to dopiero po okolo 2-3h postoju. Radio to Clarion Dxz368rmp Kable: żółty z żółtym, czerowny z czerwonym
jacek70 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Brak plusa na podtrzymaniu pamięci.
Karolek1997 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Jakby go nie bylo to chyba radio pamiec stracilo by odrazu? Problem rozwiązany - zmieniłem radio na blaupunkt i śmiga aż miło
AudioBas Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Na przyszłość: http://www.audiobas.pl/opis_kostki_iso.html Jeżeli chcemy, aby radio włączało się niezależnie od pozycji kluczyka, przewód czerwony razem z przewodem żółtym podłączamy pod stałe napięcie +12V.W przeciwnym wypadku, mianowicie jeżeli chcemy, aby radio włączało się po przekręceniu kluczyka to przewód żółty podpinamy pod stałe +12V, a czerwony pod +12V, które pojawia się po przekręceniu kluczyka.
Karolek1997 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Hej, ponownie mam problem. Po wyjęciu kluczyka radio się wyłącza - super.Po ponownym włożeniu kluczyka i przekręceniu zapłonu - na radiu pojawia się zegar (który defacto się resetuje przy każdym wyjęciu kluczyka), ale aby się włączyło trzeba użyć przycisku. Radio wszystkie stacje zapamiętuje.Radio: Blaupunkt Santa Cruz 34Wina radia czy instalacja jest walnięta? Dodam, że na prąd na piny w kostce dochodzi prawidłowy i prawidłowym momencie (przekręcenie kluczyka etc)Pozdrawiam
AudioBas Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Wygląda na to, że po przekręceniu kluczyka tracisz zasilanie na dwóch przewodach.
Rekomendowane odpowiedzi