Dawidos91 Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Witam mam problem z zaśniedziałym chromem( tym na zewnątrz) w okół szyb ? Mojego pakietu nie da się już żadnym środkiem wyczyścić . Co byście radzili ? Pokrycie jakąś folią tego pakietu ? pomalowanie ? czy zakup jakiś używanych ? z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam wszystkich forumowiczów !
nitroo Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Zakup sobie odpuść, bo trzeba szyby tylne wycinać. Podjedź do jakiejś firmy detailingowej, to Ci to ogarną.
Dawidos91 Opublikowano 19 Września 2015 Autor Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Ok dzięki wielkie :)Ktoś coś innego może zaproponować ? Np ktoś coś wie czy można to okleić taka folią specjalną okleic? Edytowane 19 Września 2015 przez Dawidos91
turzol Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Zakup sobie odpuść, bo trzeba szyby tylne wycinać. Podjedź do jakiejś firmy detailingowej, to Ci to ogarną. ? Te listwy chrom przy szybach są wymienne i nie trzeba nic wycinać. Można kupić nawet nowe w serwisie jeśli ktoś ma taki kaprys
nitroo Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Nawet te w avancie wokół szyb z Diversity? U mnie tam chrom odstaje i mówili mi, że aby to poprawić, to szybę trzeba wycinać. Edytowane 19 Września 2015 przez nitroo
turzol Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Nawet te w avancie wokół szyb z Diversity? U mnie tam chrom odstaje i mówili mi, że aby to poprawić, to szybę trzeba wycinać. Przy wklejanych szybach w avancie te listwy dolne sa normalnie na klipsach i mozna je bez problemu wymienić. Edytowane 20 Września 2015 przez turzol
robert739 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Możesz spróbować PlastDipem to opanować .
Dawidos91 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Możesz spróbować PlastDipem to opanować . A wiesz może jak te listwy sciągnąć ?
tomastbg Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 Żeby je ściągnąć trzeba całe drzwi rozebrać praktycznie. Tam od wewnątrz trzymają się na 5/6 takich jakby klipsach. Też szukam sposobu na te listwy bo moje są paskudne
Dawidos91 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Opublikowano 14 Listopada 2015 Znalazł ktoś jakiś sposób na te listwy ?
mateusztbg Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Nikt sobie w żaden sposób nie poradził z tymi listwami? W Moim sedanie też przydało by się coś z tym zrobić.
pksmlody Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Co prawda moim chromom nic nie dolegało, ale chciałem żeby auto było całe czarne, więc okleiłem je folią w tej firmie: http://artgraf.co/oklejanie-pojazdow/ PROFI robota. Polecam każdemu. Efekt zaje****ty.
mateusztbg Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Ja bym wolał zostawić swój chrom, tylko te cholerne "plamy" na nim strasznie rażą w oczy.
Freeman1982 Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Próbowałeś AUTOSOL M1 CLEANSING POLISH specjalna pasta do chromów syntetycznych. Produkt przeznaczony do czyszczenia i polerowania syntetycznych chromów (tworzyw imitujących chrom). Odpowiedni do jasnych oraz matowych powierzchni.
Harry Zott Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Polecam plastdip motipa pomalowałem tym preparatem grill i przez 3 miesiące nie zauważyłem żadnych ubytków nawet po myciu na myjni bezdotykowej
Rekomendowane odpowiedzi