wojtas_7 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Witajcie.dzis rano jak odpaliłem auto to zaczął dziwnie pracować jakieś 5 sekund i zgasł. Druga próba to samo.za trzecim razem dodałem gazu i odpalił ale musiałem dłużej kręcić. ..znajomy mechanik powiedział ze paliwa mo ze nie dostawać i dlatego tak może być ze wtryski są suche.wiec czy pojeździć na benzynie czy co? Wy jezdzicie czasami na benzynie czy non stop gaz?
bobersky Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Zanim auto sie rozgrzeje to przecież chodzi na benzynie, więc jak suche? ja ciągle na lpg jezdze
rybus85 Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Ja tam raz na jakiś czas(co około 2 miechy) tak mu trochę dam ostrzej na PB A co, niech ma
rade Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Jak Ci się krztusi przy takiej aurze jak jest za oknem to Ci pewnie wtryski leją gazowe, może nie dużo , ale zawsze coś i po prostu nie potrafi przetrawić zimnego gazu z benzyną, też tak czasem mam. Po bucie w podłogę zapala i potem już jak by nigdy nic, ostatniej zimy, może ze dwa razy mi się to zdarzyło.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 ja u siebie od puki mam instalację to nie jeżdżę na benzynie czyli od jakiś 40 tyś km ja tylko benzyny uzywam do odpalania i rozgrzania sie do 50 stopni aby instalacja się załaczyła i do gaszenia silnika też bo zanim zgaszę to przełączam na benzynkę żeby właśnie wtryski nie zostawały na sucho ale tak żeby jeździć to nie
Rekomendowane odpowiedzi