Opublikowano 29 Września 201510 l Witam, moze ktos z was mial podobny problem z woda zbierajaca sie pod dywanikiem pasazera ale zaraz przy tunelu srodkowym. Mniej wiecej na wysokosci zawiasow schowka. Sprawdzalem podszybie ale tam jest czysto i kanaly sa drozne. Co jeszcze sprawdzic?
Opublikowano 29 Września 201510 l Masz chlodzony schowek? Jezeli tak moze gdzies z tamtad skrapla sie woda od chlodu?
Opublikowano 29 Września 201510 l Miałem podobnie okazało się że u mnie były zatkane kanaliki od skraplania klimy zamiast na zewnątrz lało na nogi pasażera przeczyściłem i przestało.
Opublikowano 29 Września 201510 l Z mojej wiedzy są trzy opcje: 1. Zatkane spływy akumulatora - trzeba go wyjąć, wyczyścić liście z podszybia całego, pod aku masz też taką gumkę okrągła, ją możesz wyrzucić lub obciąć trochę ten frędzek, aby woda łatwiej spływała. 2. Zatkany spływ wody z parownika klimatyzacji - musisz rozbrać plastik na progu i przy schowku, odchylasz dywasz i po tunelu idzie taki wężyk czarny od parownika do wylotu w podłodze auta, wyczepiasz delikatnie i czyścisz. 3. Źle złożona obudowa / filtr pyłkowy - wtedy maska w górę i patrzysz czy wszystko dolega do siebie i nie jest połamane. Ewentualnie patrzysz czy nie ma śladów wody spływającej do wnętrza auta Edytowane 29 Września 201510 l przez adamresinski
Opublikowano 29 Września 201510 l W B8 Akumulator jest z tyłu w przy kole zapasowym więc to odpada. Filtr kabinowy możliwe bo tam właśnie siedz. Musisz go wyjąć i sprawdzić czy wilgotny.
Opublikowano 30 Września 201510 l Autor Tylko ze pod maska nie mam filtra kabinowego, chyba ze jest w tunelu srodkowym jak to bylo w e46. Musze poszukac odplywu od klimy jesli faktycznie on moze znajdowac sie w tej okolicy. Co prawda "macalem" pod wykladzina i niczego nie czulem. Poszukam schematu.
Opublikowano 30 Września 201510 l Sprawdz czy szyba jest doborze spasowana z uszczelka wzdłuż dachu i lewego słupka może tamtędy się leje. Ps nie masz mokrego słupka od wewnatrz?
Opublikowano 30 Września 201510 l Tylko ze pod maska nie mam filtra kabinowego, chyba ze jest w tunelu srodkowym jak to bylo w e46. Musze poszukac odplywu od klimy jesli faktycznie on moze znajdowac sie w tej okolicy. Co prawda "macalem" pod wykladzina i niczego nie czulem. Poszukam schematu. Nie pod maską. Pod schowkiem masz. https://youtu.be/Oq-t8gTseqE
Opublikowano 5 Października 201510 l Autor Mam nadzieję że wyeliminowałem problem. Dokopałem się do odpływu z wymiennika ciepła od klimy, który jest za małą zaślepką pomiędzy schowkiem a tunelem środkowym, nad nogami pasażera. Wąż był włożony ale moim zdaniem siedział luźno w otworze w tunelu, a na około widać było ślady osadu. Uszczelniłem, i teraz zobaczymy czy coś się zmieni.
Opublikowano 8 Października 201510 l jesli nie pomoze zdejmij rurke od skraplacza i zobacz czy nie jest zapchana